Ege Postası
Geri

Plevneliev: Etnik çatışma denemeleri ateşle oynamaktır

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede 3 haftadır süren protesto dalgasını değerlendirerek toplumun demokrasiye yeni bir kapı araladığını belirtti. Bulgaristan vatandaşlarının artık hukuk devletine münafi işlere karşı çıktığını...
Plevneliev: Etnik çatışma denemeleri ateşle oynamaktır
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2013 Cuma 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, ülkede 3 haftadır süren protesto dalgasını değerlendirerek toplumun demokrasiye yeni bir kapı araladığını belirtti.

Bulgaristan vatandaşlarının artık hukuk devletine münafi işlere karşı çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı, protestoların barışçıl olmasının da toplumun olgunluğunu gösterdiğini vurguladı.

Bulgaristan'ın gurur duyduğu etnik ve dini hoşgörüyü bozmak istenildiğine de değinen Plevneliev, "Suni olarak etnik çatışma körüklenmektedir. Bu, ateşle oynamaktır ve sonu felaket olur. Komşu ülkelerdeki olaylardan hiçbir ders almadık mı'" ifadelerini kullandı.

Demokratik enstrüman olan seçimlerin insanları korkutmak için kullanılmasına karşı çıkan Plevneliev, Seçim Kanunu'nda değişiklikler yapılması taraftarı olduğunu kaydetti.

Ülkenin bulunduğu durumla alakalı görüşmeler başlatacağını belirten Plevneliev, devletin imajı kötüyken ülkeye yatırım da çekilemeyeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, "Siyasilere karşı beklentiler artmaktadır. İnsanlar 'mafya'sloganları atıyor. Hükümet ve parlamentoda yer alan partilerin, yeraltı örgütleriyle bağlarını kestiklerine dair inandırıcı adımlar atmaları lazım. Halk artık gözlerini kapatmayacaktır. Siyasilerin de gözlerini açma zamanı gelmiştir." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası