Ege Postası
Geri

Polat:Korku mayamızda yok!

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat, yayınladığı mesajla şehit cenazesinde mermiyle protesto edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olurken, iktidarı hedef aldı.
Polat:Korku mayamızda yok!
Haberler / Politika
11 Haziran 2016 Cumartesi 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan protesto ve mermi atılmasına tepkiler sürüyor.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) Üyesi Mahir Polat, yayınladığı mesajla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek olurken, iktidarı hedef aldı.

Polat, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu mafya nitelikli, politik duygu olarak kızgınlık gömleğini giymiş AKP iktidarının karşısında dimdik durmuştur” dedi.

Polat'ın mesajı şu şekilde;

KORKU MAYAMIZDA YOKTUR 
  " Devlet, temel manada insanların birbirlerine duydukları güvensizlikten dolayı bir araya gelen ve bu duygu altında anlaşabilen insanlar tarafından oluşturulmuştur. Devletin temel görevi halkına sahip çıkmak, onların yaşam güvenliğini sağlamaktır. Güvenlik kıstası bir iktidarın ya da bir yöneticinin hakimiyeti altına girdiği zaman halkın can güvenliği tehlike altına girer. Yani devlet halkını değil de bir zümreyi koruma sorumluluğuna girişir. Bu zümreyi beslemeye çalışan çeşitli iktidarlar da toplumun diğer kesimine korku salarak onların kendisine biat etmesini sağlama savaşına girer. Ama o bilinçsiz iktidarlar karşılarında zalime boyun eğmeyen, cesur insanların olacağını bilmezler. Bugün Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu mafya nitelikli, politik duygu olarak kızgınlık gömleğini giymiş AKP iktidarının karşısında dimdik durmuştur. CHP olarak faşizan tavırlarla eylemlerde bulunup kişi diktası altında ilerlemeye çalışanların hep karşısında durmayı politik bir bilinç düzeyinde yaşamanın sorumluluğu içinde hareket etmekteyiz. Bütünleşmeye, kaynaşmaya dayalı bir hayat biçimini savunan CHP, RTE’nin ve yanındaki bazı figüranların aktif gündem salvolarıyla ve yandaş medyanın omurgasız tavrıyla yanlış biçimde halka gösterilmeye çalışılmaktadır. Her şeyden değerli gördüğümüz halkımız bu oyunların farkına varacak kudrette ve niteliktedir. Politik varoluşunu birlik ve beraberlik niteliği üzerine kuran partimiz kurşunla, mermiyle devlet idaresini sağlamaya çalışanların yakasını asla bırakmayacaktır. AKP iktidarının da kandan beslenen ayrıştırıcı politikalarını artık pragmatik düzlemden çıkarıp insanlık onuru ve güvenliği için didinen bir stratejiler bulma sürecine girmesi gerekmektedir. Ama AKP’nin niteliksiz ve kanla beslenen politikacılarıyla bu gerçekleşememektedir. AKP’nin sahip olduğu negatif politik anlayışla halkı ayrıştıran gündelik siyaset düzlemi ortaya çıkmaktadır. 
   AKP iktidarı otorite ve baskıyı birinci öncelik kabul ederek başkanlık sürecinde bu tavrı etkin biçimde kullanmayı görev edinmiştir. Nefret ve kin AKP’nin temel besin maddesi olmuştur.  Çıplak şiddet gösterileri artık ülke gündeminin olağan mevzusu haline gelmiştir. Karaktersiz bir devletçilik anlayışıyla ülke yönetilmeye çalışılmaktadır. Yönetemeyen bir iktidar olunca da bakanın, başbakanın, eski cumhurbaşkanının önünden geçen suç makinası, sadist tutumunu ülkenin ana muhalefet partisi liderine bile sergileyebilmektedir.  AKP iktidarı çok iyi bilmelidir ki CHP baskıyı hiçbir zaman içselleştirmeyecek, boyun eğmeyecek, itaatkar bir bilinç sahibi olmayacaktır. 
   Yaşamın en yiğitçesini, en güzelini CHP gayet iyi bilir. CHP korku tapınaklarını yıkmasını da kendine görev edinmiştir. AKP’nin yarattığı bunak düzen CHP’nin elinde yeniden şekillenecektir. Zorbanın ve mafyanın düzenine çomak sokmanın zamanı gelmiştir. Şimdi direnmenin vaktidir. Biz olmak ben olmaktan her zaman daha kıymetlidir. "


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası