Ege Postası
Geri

Polis CHP'li vekil Sertel'den Uğur Mumcu paneli için 'T.C' istedi

Uğur Mumcu Anma Haftası etkinlikleri öncesinde Balıkesir Burhaniye’de ilginç bir engelleme girişimi yaşandı. Burhaniye Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’i Uğur Mumcu ve Araştırmacı Gazetecilik konulu panele davet etti. Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü panelde konuşma yapacağı gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in TC kimlik numarasını istedi.
Polis CHP'li vekil Sertel'den Uğur Mumcu paneli için 'T.C' istedi
Haberler / Politika
16 Ocak 2016 Cumartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cemiyet Başkanlığı döneminden itibaren 200’ün üzerinde panelde konuşmacı olarak yer aldığını ve böyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştığını ifade eden Atila Sertel, söz hakkı isteyerek bu konuyu ve İzmir’deki Polis baskısını Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi.

“VAY HALKIMIZIN HALİNE!”
Sertel, “Benim Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaram belli. Bu Meclis’te de vardır, Emniyet’te de vardır, MİT’te de vardır. Nedenini ve gerekçesini anlamadığım bir şekilde Uğur Mumcu panelinde konuşacağım için Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan ısrarla benim kimlik numaramı istemiş. Ben ADD’nin davetlisi olarak o panele gideceğim ve konuşacağım. Bir Milletvekili’nden dahi kimlik numarası isteniyorsa vay halkımızın haline” dedi.

“AKP’NİN DEĞİL MİLLETİN POLİSİ OLUN”
Konuşmasında İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın eylem yapan madencilere ve öğrencilere karşı şiddet içeren tutumunu ve gözaltıları da eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İzmir’de Anayasal haklarını kullanarak slogan atmadan oturma eylemi yapan maden işçileri derdest edilerek gözaltına alınmıştır. İzmir’de Anayasal çerçevede protesto gerçekleştiren öğrencilere yönelik baskı da her geçen gün artmaktadır. Ben İl Emniyet Müdürü’ne bir kez daha hatırlatıyorum. AKP’nin değil milletin polisi olun” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası