Ege Postası
Geri

Polis durdurmasaydı kahvehaneyi bombalayacaklardı

Bursa’da Uludağ yolu üzerinde otomobili durduran polis ekibine silah doğrultan bir kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. İddiaya göre, polis durdurmasaydı araçta bulunan şüpheliler Yeşilova Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye...
Polis durdurmasaydı kahvehaneyi bombalayacaklardı
Haberler / Güncel
21 Eylül 2013 Cumartesi 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da Uludağ yolu üzerinde otomobili durduran polis ekibine silah doğrultan bir kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. İddiaya göre, polis durdurmasaydı araçta bulunan şüpheliler Yeşilova Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye bombalı saldırıda bulunacaktı.

Uludağ’dan tehlikeli şekilde indiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, F.A.’nın kullandığı 16 CCR 53 plakalı otomobili Osmangazi ilçesi Alacahırka Mahallesi Kireç Ocakları mevkiinde durdurdu. Motorize ekipler araca yaklaşırken 7 kişinin bulunduğu otomobilde bulunan İsmail Dere, M.M.K., B.P., B.Ş., A.Y. ve Şaban Günel kaçmak istedi.

İddiaya göre; bu esnada otomobilde bulunan pompalı tüfeği eline alan İsmail Dere, Yargıtay’ca kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şaban Güner'in polis tarafından yakalanmasını engellemek amacıyla havaya ateş etmek istedi. Polis memuru O.B. ise silahın kendilerine doğrultulduğunu görünce ateş açtı. Dere, isabet eden kurşunla yaralandı. Çağrılan sağlık ekipleri olay yerine geldiklerinde Dere’nin öldüğünü belirledi.

Bölgeye takviye ekiplerin de sevk edilmesinin ardından kaçan şüphelilerden M.M.K., B.P., B.Ş., F.A. ve A.Y.’yi yakaladı. Polis kaçan Şaban Güler’i yakalamak için çalışıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan otomobil sürücüsü şüpheliler Şaban Güner’in polis tarafından yakalanmasını engellemek için böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Araçta bulunan pompalı tüfek, dinamit lokumu ve elektrikli fünyeden haberleri olmadığını iddia etti.

Ölen İsmail Dere’nin cenazesi Bursa Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Adli Tıp önünde bekleyen Dere’nin yakınları ilginç bir iddiada bulundu. Araçtaki 7 kişinin Uludağ’da alkol aldığını belirten Dere’nin yakınları, dinamit lokumu ve elektrikli fünye ile Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi’ndeki bir kahvehanenin bombalanacağını ileri sürdü. Bombalamaya gerekçe olarak da önceki yıllarda işlenen bir cinayetin öcünün alınmak istenmesini gösterdi.

İsmail Dere’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanması ve kılınacak cenaze namazının ardından Nilüfer’e bağlı Dağakça köyünde toprağa verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası