Ege Postası
Geri

Polis iç çamaşırlarına bakıyor ve...

CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis Araştırması istedi. Önergede ‘’Polis, bu kişilerin iç çamaşırlarına bakarak ceza yazıyor’’ denildi.
Polis iç çamaşırlarına bakıyor ve...
Haberler / Politika
16 Şubat 2013 Cumartesi 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - CHP'li 60 milletvekili,  lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin (LGBT) sorunları konusunda, Meclis Araştırması açılmasını istediler. TBMM’ye sunulan önergede, ‘’ Polis, farklı cinsel kimlikli kişileri, karakola götürüp, iç çamaşırlarını kontrol ederek, Kabahatlar kanununa göre ceza yazmaktadır. Hangi hukuk devletinde polisin, vatandaşın iç çamaşırını kontrol hakkı vardır ' ’’ denildi.

 CHP’nin tüm kadın milletvekillerini yanı sıra  Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile,  İlhan Cihaner, Tolga Çandar, Rıza Türmen ve Hüseyin Aygün tarafından da imzalanan önergede, LGBT bireylerin toplum ve devlet tarafından ayrımcılığa tabi tutuldukları belirtildi. Bu kişilere iş verilmediği, ev kiralanmadığı vurgulandı.

 Önergede,  lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin en fazla  polis tacizi ve şiddetinden şikayetçi oldukları, herhangi bir olayda polisin haklarını savunmadığı kaydedildi. ‘’Bu kişiler, çalışma yaşamında da ayrımcılık, aşağılanma, mobbing ve damgalanmaya maruz kalmaktadırlar. Yaşamlarını sürdürebilmek için, seks işçiliği yapmaktadırlar’’ denildi. 2010 yılında LGBT’lere yönelik 16 cinayet işlendiği de belirtildi.(Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası