Ege Postası
Geri

Polis pişirdi öğrenciler yedi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polis, 'Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek' projesiyle öğrencilerle bir araya geliyor. Öğrencilere yönelik piknikler düzenleyen emniyet mensupları, gençlerin üniversite hayatında suça itilmesini önlemeyi hedefliyor....
Polis pişirdi öğrenciler yedi
Haberler / Genel
9 Haziran 2013 Pazar 16:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polis, 'Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek' projesiyle öğrencilerle bir araya geliyor. Öğrencilere yönelik piknikler düzenleyen emniyet mensupları, gençlerin üniversite hayatında suça itilmesini önlemeyi hedefliyor. Gençlerle sağlıklı iletişim kurabilmek için, çeşitli sosyal aktiviteler tertipleyen polisler, çalışmalarını rehber öğretmen hassasiyetinde yürütüyor.

Öğrencileri toplumsal olaylardan uzak tutmak ve kötü alışkanlıklara başlamadan önüne geçmek isteyen Dörtyol Emniyet Müdürlüğü örnek bir proje başlattı. Polis ile vatandaş arasındaki kaynaşmayı sağlama adına, kentte faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket eden Emniyet Müdürlüğü, öğrencilere yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığı önleme seminerleri, bilgi paylaşımı huzur toplantıları ve basit tedbirlerle suçtan korunma eğitimi veriyor.

    Son olarak hayata geçirilen Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek Projesi'yle Payas Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle piknik yapan Toplum Destekli Polislik görevlileri öğrencilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Proje kapsamında Payas Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 300 kişilik öğrenci grubunu ağırlayan polisler, kendi elleri ile pişirdikleri etleri öğrencilere ikram etti.

    Payas sahili mesire alanında gerçekleştirilen piknikte, yemek yiyen öğrenciler daha sonra çuval, ip çekme ve yumurta kırma oyunları oynadı. Polis ağabeyleriyle halat çekme yarışı da oynayan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Pikniğin son bölümünde ise polisler ve öğrenciler halay çekti, Ankara havası eşliğinde karşılıklı oynadı.

    Güvenli bir geleceğin genç nesillerin sağlıklı bir ortamda yetişmesine bağlı olduğunu söyleyen Dörtyol Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, "Özellikle ilçemizde lisede öğrenim gören ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize piknikler düzenliyoruz. Böylece hem onlarla tanışma fırsatı buluyoruz. Hem de sağlıklı iletişim kurarak her tür ihtiyaçlarında kendilerinin yanında olduğumuzu gösterme imkanı buluyoruz.'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası