Ege Postası
Geri

Polis 'tavşan' gibi avlayacak!

Polise, geçici körlüğe neden olan el fenerleri dağıtılacak. Polisin özellikle akşam eylemlerinde biber gazı yerine kullanmayı düşündüğü fenerlerin bir benzeri de avcılar tarafından tavşan avlamak için kullanılıyor
Polis 'tavşan' gibi avlayacak!
Haberler / Güncel
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- Toplumsal olaylara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis, bundan böyle gece eylemlerinde fener kullanacak. “Fenix tk 15” adıyla bilinen ve gözlerde geçici körlüğe yol açan fenerin alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü çalışma başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahalede “biber gazı”ndan önce kullanılmak üzere el feneri alıyor. Polisin gece eylemlerinde kullanacağı fener, yaydığı güçlü ışık ile geçici körlüğe neden oluyor.

 ÖNCE ÇEVİK KUVVET SONRA TRAFİK POLİSİ

 Emniyet Genel Müdürlüğü, “organik” biber gazının ardından şimdi de geçici körlüğe neden olan el fenerinin alımı için çalışma başlattı. Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, öncelikle gece eylemlerinde toplumsal olaylara müdahale için Çevik Kuvvet ekiplerine verilecek fenerler, daha sonra trafik polislerine de dağıtılacak. Fenerlerin, sınır güvenliği ve terörle mücadele de kullanılacağı kaydedildi.

 500 METREYE KADAR IŞIK YAYABİLİYOR

 Fenix tk 15 adıyla bilinen fener, 400 lümen ışık akışına sahip. Yaydığı güçlü ışık akışı sayesinde karşıdaki kişiyi birkaç dakika etkisiz hale getiren fener 500 metreye kadar ışığı dağıtmadan yayabiliyor. Herhangi bir sağlık sorununa yol açmadığı savunulan fener kişiyi sersemletirken, aynı zamanda birkaç dakikalığına geçici körlüğe de neden oluyor. Dışı uçak alüminyumundan imal edildiği için oldukça dayanıklı olan fenerin çakar modu da bulunuyor. Fenerin satış fiyatı yaklaşık 200 lira.

 TAVŞAN AVINDA KULLANILIYOR

POLİSİN özellikle akşam eylemlerinde biber gazı yerine kullanmayı düşündüğü fenerlerin bir benzeri de avcılar tarafından kullanılıyor. Gece avlanmalarında avcılar, özellikle tavşanlar parlak led ışığı tutarak hareketsiz hale getiriyor. Polis ekipleri de aynı taktikle yakın mesafedeki eylemcileri, geçici kör eden ve sersemletmeye yarayan fenerlerle etkisiz hale getirecek. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası