Ege Postası
Geri

Polisle çatışan göstericiler, engelli dostu çıktı!

Dün akşam İzmir Basmane Meydanı’nda başlayan ve Alsancak’ta süren eylemler sırasında objektiflere ilginç kareler de takıldı. Alsancak Gazi İlköğretim Okulu önünde yolu tamamen trafiğe kapatan ve barikatları ateşe veren bir grup, eylemin devam ettiği sırada yoldan tekerlekli sandalyesi ile geçmeye çalışan engelli bir bayan vatandaşa yardım ederek, imece usulü barikatları kaldırdı
Polisle çatışan göstericiler, engelli dostu çıktı!
Haberler / İzmir
11 Eylül 2013 Çarşamba 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün akşam Basmane Meydanı’nda başlayan ve polisin gazlı müdahalesi ile birlikte ara sokaklara ve Alsancak’a kadar uzanan eylemler sırasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün Hatay’da polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonrası yaşamını yitirdiği iddia edilen Ahmet Atakan isimli genci anmak üzere Basmane Meydanı’nda toplanan 2 bini aşkın eylemci burada sloganlar atarak, eylem yapmaya başladı. Olayların şiddetlenmesi sonrasında AK Parti Konak ilçe binası önünde bekleyen çevik kuvvet birimleri ve TOMA’lar biber gazı ile göstericilere müdahale etmiş ve buradan Alsancak yönüne dağılan eylemciler direnişlerini Gazi İlköğretim Okulu ve Gündoğdu Meydanı çevresinde sürdürmüştü.

"İZMİR'DE HAREKETLİ GECE" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



TRAFİĞE KAPALI, AMBULANSA AÇIK
7 kişinin yaralandığı eylemler sonrasında Gazi İlköğretim Okulu civarında toplanan protestocular, burada sloganlar atarak eyleme devam ederken, bölgede bulunan trafik lambaları ve levhaları devirerek yola barikatlar kurdu. Daha sonra barikatları ateşe veren kalabalık grup burada bekleyişi gece geç saatlere kadar sürdürerek direnişi devam ettirdi. Yaklaşık 5 saati bulan eylem boyunca yolu 4 yönden trafiğe kapatan çoğunluğu gençlerin oluşturduğu eylemciler, trafikteki araçların ve belediye otobüslerinin de geçişine izin vermedi.



“ENGELLİ DOSTU EYLEM”
Eylemin devam ettiği dakikalarda, yolun trafiğe kapatılması üzerine geçiş yapmak isteyen ambulans aracı ve bir engelli de yolda beklemek durumunda kalırken, göstericiler daha fazla bekleyişe mahal vermeden yolu trafiğe açmak için çalışmaya başladılar. Tekerlekli sandalyesi ile yoldan geçmek isteyen bir engelli vatandaşın korkarak yoldan geri dönmek istemesi üzerine, kendisine yardımcı olan ve aracına destek veren birkaç eylemci sayesinde yola devam etti. Aynı esnada yine kalabalık bir grubun da yolda kaldırım taşları, trafik lambaları ve çöp bidonlarından oluşan barikatı kaldırmak için imece usulü ile hep bir elden çalışarak yolun bir kısmını trafiğe açarak barikatları geçici süre kaldırdı. Eylemcilerin yardımlaşması görülmeye değer manzaralar oluştururken, İstanbul’daki Gezi Parkı olayları sırasında polisin engelli bir vatandaşa TOMA ile müdahalesini hatırlatan eylemciler, “Biz halk için buradayız. Engelliler için buradayız. Gençler, yaşlılar, herkes için buradayız. Özgürlükler için buradayız” diyerek sloganlar eşliğinde direnişe devam etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası