Ege Postası
Geri

Portekiz'de dokuz ayrı noktada orman yangını

Portekiz, altısı büyük olmak üzere dokuz yangınla mücadele ediyor. Ülke genelinde çıkan yangınlara yaklaşık 900 itfaiyeci ile müdahalede ediliyor. Viseu bölgesindeki Vouzela şehrinde Çarşamba akşamından beri yangınlar devam ediyor. Sivil...
Portekiz'de dokuz ayrı noktada orman yangını
Haberler / Dünya
23 Ağustos 2013 Cuma 16:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Portekiz, altısı büyük olmak üzere dokuz yangınla mücadele ediyor. Ülke genelinde çıkan yangınlara yaklaşık 900 itfaiyeci ile müdahalede ediliyor.

Viseu bölgesindeki Vouzela şehrinde Çarşamba akşamından beri yangınlar devam ediyor. Sivil Savunma Kurumu'nun açıklamasına göre, Viseu bölgesinde 216 itfaiyeci ve 73 araçla söndürme çalışmaları devam ediyor. Ülke genelinde Çarşamba ve Perşembe günlerinden beri devam eden yangınlar hala tamamen söndürülemedi. Yangınlara müdahale eden itfaiyecilerden biri öldü, 9'u da yaralandı.

Doğa Koruma ve Ormancılık Enstitüsü'nün yayınladığı rapora göre ülke genelinde sene başından 15 Ağustos'a kadar 9 bin 500'den fazla yangın rapor edildi ve çıkan yangınlarda 31 bin hektar alan kül oldu.

Portekiz Okyanus ve Atmosfer Enstitüsü'ne göre ülkenin 29 bölgesinde yüksek yangın riski var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası