Ege Postası
Geri

Prof. Dr. Görmez: Kine son verip yürekleri özgürlüğüne kavuşturalım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Görmez, ilde dün akşam düzenlenen Kutlu Doğum programına katılmıştı.Başkan Baydemir, Prof....
Prof. Dr. Görmez: Kine son verip yürekleri özgürlüğüne kavuşturalım
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Görmez, ilde dün akşam düzenlenen Kutlu Doğum programına katılmıştı.

Başkan Baydemir, Prof. Dr. Görmez'i kapıda bir demet karanfille karşıladı. Görmez de, "Biz dün gece size bir gül verdik, siz demetle karşıladınız." diyerek teşekkür etti. Hafızasında Diyarbakır'ın bir yeri olduğunu belirten Mehmet Görmez, 14 yaşındayken ilk ilim tahsili için biraya geldiğini söyledi. Diyarbakır'da iki hocadan aldığı bilgilerin hafızasında olduğunu vurgulayarak, "Diyarbakır'daki Peygamber sevgisi beni heyecanlandırıyor. Seyfettin Amedi'nin kitaplarına hayranlığım var. O kitaplarda ayetlere yer verirken şu ayeti anlatıyor: 'Sizi yerden yarattım ve yeryüzünü imar etmenizi emrettim.' Biz yeryüzünü inşa ediyoruz ama imar etmiyoruz. Gökdelenler inşa ediyoruz ama gönülleri imar etmiyoruz. Yürekleri özgürlüğüne kavuşturmamız gerekiyor. Yüreklerin en ağır yükü kin, düşmanlık ve husumettir. Bunlar yürekleri işgal etmiş oluyor." şeklinde konuştu.

BAYDEMİR: BU YIL İKİ BAHAR BİRLİKTE YAŞANIYOR

Başkan Baydemir ise bu yıl iki baharın birlikte yaşandığını belirterek, "Barış ve kardeşlik iklimiyle bahar birlikte yaşanıyor. İnşallah barış iklimi kalıcı olur. Sayın Başkan'a, akşamki konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum." dedi. Son 70 yılda çok büyük trajediler yaşadığını söyleyen Osman Baydemir, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in ifade ettiği gibi her şeyi hırkanın üzerine koyup ucundan tutmak gerektiğini kaydetti. Ulu Cami'nin üç dinin ibadet merkezi olduğunu anlatan Baydemir, Diyarbakır'ın da inançlara saygının merkezi olduğunu vurguladı: "Yakın gelecekte kültür turizminin yanısıra inanç turizminin de merkezi olacak. Türbeleri, camileri, sahabe kabirleriyle merkez olacak Diyarbakır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası