Ege Postası
Geri

Prof. Dr. Metin: Yapay zeka ile gözden kaçırma riski sıfıra düşüyor

İzmir'de 2020 yılından bu yana yeni nesil radyoloji hizmeti veren Era Radyoloji Merkezi, yapay zeka teknolojisini kullanmaya başladı. Era Radyoloji Merkezi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Metin, "Yapay zeka, insan gözünden kaçan bir tümörü çok rahatlıkla tespit edebiliyor" dedi.
Prof. Dr. Metin: Yapay zeka ile gözden kaçırma riski sıfıra düşüyor
Haberler / Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manyetik rezonans görüntüleme, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi doppler, röntgen, floroskopi, mamografi ve kemik dansitometri uygulamalarını kullandıklarını kaydeden Era Radyoloji Merkezi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Metin, hastalara kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Metin, "Hastalarımızın doğru teşhisleri konularak ve aldıkları tüm hizmet süreçlerinden memnun kalarak merkezimizden ayrılmalarını istiyoruz. Buranın kuruluşunu gerçekleştiren 8 radyoloji profesörü var. Ege Üniversitesi kökenli uzmanlarımız gerek hastalarımıza hizmet ediyor gerekse danışmanlık yapıyor. Radyolojik görüntüleme denince hizmetlerimiz MR, BT, mamografi, doppler ultrason, direkt röntgen, floroskopi ve kemik dansitometrisi değerlendirmelerini kapsıyor. Sağlık sektöründe 4 yılda oldukça önemli bir yol aldık. Amaçlarımızdan biri hastaya kaliteli hizmet verip, hasta konforunu sağlayabilmek" dedi.

'HATA ORANINI SIFIRA DÜŞÜRÜYORUZ'

'Yeni nesil radyoloji merkezi' sloganıyla çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Metin, en son teknoloji cihazlar kullandıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Yapay zeka teknolojisini kullanan ülkemizdeki nadir merkezlerden biriyiz. Yapay zeka, insan gözünden kaçan bir tümörü çok rahatlıkla tespit edebiliyor. Beyinde MS, beyin tümörleri, akciğer, prostat ve karaciğerle ilgili sıkıntılarda doğru teşhisi koyabilmek için en son gelişmiş yapay zeka ürünlerini hekimin kontrolüne veriyoruz. Böylece hata oranını minimuma düşürüyoruz. Yapay zekayı geliştiren hocalarımız var. Yapay zeka programlarına ne kadar çok veri verirseniz o kadar doğruya yakın sonuçlar alıyorsunuz. Dünyayla entegre şekilde çalışıyoruz."

'EN İYİ 10 MERKEZDEN BİRİ OLDUK'

Amerika Birleşik Devletleri'nin saygın ve bağımsız sağlık yayın organlarından biri olan Healthcare Business Review dergisi tarafından yapılan değerlendirmede Avrupa'nın En İyi 10 Radyoloji Çözüm Sağlayıcısı merkezinden biri olduklarını ifade eden Prof. Dr. Cengiz Metin, "Bu ödülden haberimiz yoktu. Ödülü aldıktan sonra haberimiz oldu. Uluslararası dünya çapında bir sağlık dergisi bizi yaklaşık 4 yıl boyunca izlemiş. Bu ödülü almamızın en önemli nedeni geniş mekanda, temiz ortamda, nitelikli cihazlarla hastaların konforunu ön plana çıkararak hizmet veriyor olmamız" ifadelerini kullandı. Sadece İzmir'den değil Türkiye'nin her yerinden, Türki cumhuriyetler, Avrupa ve Amerika'dan hasta kabul ettiklerini belirten Prof. Dr. Metin, en önemli referanslarının hastaları olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Metin, "Uluslararası AR-GE firmalarının bizlerle çalışması da diğer referansımız. Hem görüntüleme kalitemiz hem raporlama başarımız bize ödül getirdi. Kadın hastalıkları, beyin hastalıkları, demans hastalığının erken tanısı, MR tümör görüntülemeleri, her türlü damar incelemeleri ve her yaş grubuna yüksek çözünürlüklü ultrason sağlıyoruz. Hastalara en doğru teşhisi veriyoruz" diye konuştu. İzmir'de yeni bir şubelerinin hizmete girdiğini açıklayan Cengiz Metin, Alsancak şubesinde şu an Bayraklı Merkezde yapılan görüntüleme hizmetlerinin aynı şekilde sağlanması yanı sıra diş hastalıkları ile ilgili görüntüleme hizmetleri konusunda da hasta kabulüne başladıklarını ifade etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası