Ege Postası
Geri

Pülümür’den kardeşlik mesajları

Yurt içinden ve dışından çok sayıda kent ile kardeş şehir ilişkisi kuran Bornova Belediyesi; sanat, kültür, spor ve eğitim başta olmak üzere farklı konularda tecrübelerini paylaşıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, işte bu kapsamda Tunceli’ye gitti. Bornova Belediyesi’nin kardeş kenti Pülümür’de 20’incisi düzenlenen Bal Festivali’nin onur konuğu oldu, kardeşlik mesajları verdi
Pülümür’den kardeşlik mesajları
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Eylül 2013 Çarşamba 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’nın kardeş kentleri arasında yer alan Pülümür’de Bal Festivali’ne katıldı. Sındır, kardeş kent ilişkileri kapsamında onur konuğu olduğu Tunceli’nin doğal güzellikleri ile ünlü ilçesi Pülümür’de, yoğun ve dopdolu bir program geçirdi.

Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun tarafından karşılanan Başkan Sındır, festival alanındaki bal stantlarını gezdi, alışveriş etti. Mustafa Özarslan ve Metin Kahraman gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı konserleri izleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, türkülere eşlik edip coşku içerisinde çekilen halaylara katıldı.

Munzur Başkan Sındır’ı büyüledi

Festival etkinlikleri dışında bölgenin doğal güzelliklerini görme şansı da bulan Sındır, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun ve CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat ile birlikte Munzur Vadisi Milli Parkı’nı gezdi.
Aleviler için kutsal bir mekan olan Ana Fatma Ziyaretgahı’na giden Başkan Sındır, Munzur’un soğuk sularından içip, kırmızı benekli alabalığından yedi. Munzur Vadisi’nde Ağlayan Kaya’da 1000 yıllık geleneğe uygun olarak mum yakıp, dilek tuttu.

CHP Tunceli teşkilatına ziyaret

Çığ tünellerini de gören Başkan Sındır, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Ziyarete CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun abisi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu ve çok sayıda partili katıldı. Bozkurt, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı Tunceli de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sındır ise Tunceli halkı İzmirliler gibi aydın ve Cumhuriyet değerlerine bağlılar. Burada olmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

Cemal Süreyya’nın memleketinde

Başkan Sındır, Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden olan Pülümür doğumlu Şair Cemal Süreyya’nın anısına yapılan heykelin önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Festival kapsamında açılışı yapılan heykel önünde Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun’la birlikte kardeşlik mesajları verdi.

Tunceli’de son derece dostane ve kardeşçe karşılandığını ve ağırlandığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Bu yörenin güzel insanlarıyla bu ülkede zaten bir arada, kardeşçe yaşayan bizler, ne mutlu ki resmi olarak da bir kardeşlik içerisindeyiz. Pülümür'e bu dostlukla, bu güzellikle ve yürekle geldik. Sayın Başkanımız Mesut Coşkun bizleri aileden birisi gibi karşıladı, ağırladı. Cemal Süreyya gibi çok özel bir değerin Pülümürlü olması, Pülümürlüler adına gerçekten çok gurur verici. Biz de burada onun heykelinin açılışında bulunmaktan büyük onur duyduk. Dostluğumuz, kardeşliğimiz her alanda artarak, büyüyerek sürecektir. Bizim bu coğrafyada bir arada ve kardeşçe yaşamamız gerekiyor. Bu duygularla buradayız’’ diye konuştu.

Başkan Sındır, Tunceli’nin Munzur'uyla Pülümür'üyle sadece Türkiye’nin değil, yer kürenin doğa harikaları arasında yer aldığını belirterek, bu toprakların hidroelektrik santrallere teslim edilmemesi ve doğal güzelliklerin korunması gerektiğini ifade etti. Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun ise kardeş kentleri Bornova’nın Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ağırlamanın mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası