Ege Postası
Geri

Ramazan için iyi bir haber

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ercan Korkmaz, Ramazan ayında bakliyat fiyatlarında artış olmayacağını söyledi.
Ramazan için iyi bir haber
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2016 Cuma 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yazılı açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ercan Korkmaz, ülkemizdeki bakliyat sektörünün genel durumu ve yaklaşan Ramazan ayına ilişkin piyasa beklentisine yanıt verdi. Ramazan ayına sayılı günler kala, bakliyat ürünlerinde bir fiyat artışı beklenmediğini net bir şekilde söylediklerini hatırlatan Korkmaz, "Aksine bu yıl ramazan ayının hasat sezonuna denk gelmesiyle bazı ürünlerde fiyat gerilemesi yaşanacaktır. Şu günlerde yeniden hasadı yapılmakta olan kırmızı mercimek fiyatlarındaki olası yüzde 25-30'luk düşüşün ardından haziran ve ağustos aylarında hasadı yapılacak olan yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulye fiyatlarında da düşme beklentileri söz konusu" dedi.

Bakliyat ürünlerinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini ramazanda sağlıklı beslenme için bakliyat ürünlerinin şart olduğunu bildiren Kormaz şunları söyledi, 

"Umuyorum ki yapılan çalışmalarla ülkemizin geleneksel sofra kültüründe ve ticaretimizde çok büyük önemi olan bakliyat konusunda bir farkındalık yaratılmış olacak ve tüketimi özendirilecektir.

Uzun dönemli değerlendirildiğinde ülkemiz bakliyat sektöründeki gelişmeler olumlu değil. Bakliyatın anavatanı olan ülkemizde ekim alanları geriliyor, ithalat yükseliyor. Buna karşın 2015 yılı bakliyat üretim tablosuna baktığımızda her şeye rağmen ümit vaat eden bir sonuç görüyoruz. Bakliyat ekim alanlarındaki azalmaya karşın, üretim sonuçları 1.1 milyon ton ile bir önceki yıla göre yaklaşık %4'lük bir artış göstermiştir.

Umuyorum ki gerçekleştirilen çalışmaların sonuç vermesi, üretici prim desteklerinin artırılması ile bakliyat sektöründe dış ticaret açığımız azalmaya başlayacaktır. Ramazan ayının hepimiz için bereketli geçmesini diliyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası