Ege Postası
Geri

Rasmussen: Kimyasal silah kullanımı uluslararası hukukun ihlali

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'de kimyasal silahların herhangi bir şekilde kullanımının uluslararası hukukun ihlali ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.Moldova Başbakanı Iuirie Leanca ile görüşmesinin ardından soruları...
Rasmussen: Kimyasal silah kullanımı uluslararası hukukun ihlali
Haberler / Dünya
14 Haziran 2013 Cuma 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'de kimyasal silahların herhangi bir şekilde kullanımının uluslararası hukukun ihlali ve kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Moldova Başbakanı Iuirie Leanca ile görüşmesinin ardından soruları cevaplayan Rasmussen, söz konusu silahların kullanılmasının büyük endişe kaynağı olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray, Esed rejiminin muhaliflere karşı sınırlı miktarda kimyasal silah kullanıldığının belirlendiğini açıkladı. Amerika'dan gelen açıklamayı memnuniyetle karşılayan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, buna karşı bir hamle yapıp yapmayacaklarına ise değinmedi.

Rasmussen, Suriye hükümetinden, kimyasal silah kullanımıyla ilgili tüm iddiaları araştırmak üzere BM denetçilerine izin vermesini istedi. Suriye'deki krizin siyasi yöntemlerle çözülmesinin doğru yol olduğunu ifade eden Rasmussen, taraflara Cenevre'de yapılması planlanan konferansa katılmaları çağrısı yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası