Ege Postası
Geri

Rektör Aydın: Efes'ten sonra Side Antik Kent'te dünyaya tanıtılacak

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Efes'ten sonra Antalya Side Antik Kent'teki tarihi gün yüzüne çıkartarak dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını söyledi. Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel'in Side'de gün yüzüne...
Rektör Aydın: Efes'ten sonra Side Antik Kent'te dünyaya tanıtılacak
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın, Efes'ten sonra Antalya Side Antik Kent'teki tarihi gün yüzüne çıkartarak dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını söyledi. Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel'in Side'de gün yüzüne çıkardığı tarihin Anadolu Üniversitesi olarak günümüzde takipçisi olduklarını belirten Aydın, Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün 1947 yılından bu yana kazı çalışması yapılan Side Antik Kent'te 4 yıldır toprak altındaki tarihi gün yüzüne çıkarmak için çalışma yaptığını kaydetti.
Side Antik Kent'in zengin kültür mirasıyla dünya da kültür ve arkeoloji turizminde her geçen gün varlığını kabul ettirdiğini belirten Aydın, antik kentte tarihin gün yüzüne çıkartılması ve dünya gündemine taşınmasında Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Side Kazı Başkanı Doç.Dr Hüseyin Alanyalı ve eşi Doç.Dr. Feriştah Alanyalı'ya ihtiyaç olan desteği her zaman verdiklerini vermeyede devam edeceklerini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Side Belediyesi'nin desteğiyle Anadolu Üniversitesi'nin antik kentte agora içinde bulunan ve bir yıl içinde restore edilerek ayağa kaldıran Tüke Tapınağı'nın açılışına gelen Rektör Aydın, Side Antik Kent'te yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:" Side'de 4 yıldır kazı çalışmalarını Anadolu Üniversitesi yapıyor. Side'de kazı çalışmalarında bundan 66 yıl önce ilk kazmayı Prof.Dr. Arif Müfid Mansel vurdu. Merhum Arif Müfid Mansel hocamızın Side'de kültürel mirası gün yüzüne çıkarmada gösterdiği gayretin takipçisiyiz. Side'de tarihi gün yüzüne çıkmasında Prof.Dr Jale İnan, Prof.Dr. Haluk Abbasoğlu, Ülkü İzmirliğil gibi hocalarımızın çok büyük emekleri var. Side'de tarihin gün yüzüne çıkmasında bayrağı Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Hüseyin Alanyalı ve eşi Doç.Dr. Feriştah Alanyalı aldı. Gayemiz Side Antik Kent'te kazı ve tarihi ayağa kaldırma çalışmalarının yılın 12 ayı yapmak. Side dünyada ayrıcalıklı bir antik kent. Her tarafı kültür hazinesi. Kazı çalışmalarında verdiği destek için Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar'a teşekkürü bir borç biliyorum. " diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası