Ege Postası
Geri

Rektör Budak'ın koltuğu sallantıda

İki dönem milletvekilliği yapan, geçen yıl Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Necdet Budak'ın görevden alınacağı öne sürüldü. Rektör Budak'ın koltuğu sallantıda
Rektör Budak'ın koltuğu sallantıda
Haberler / İzmir
22 Aralık 2018 Cumartesi 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Ekim 2017'de atanan Prof. Dr. Necdet Budak'ın önümüzdeki günlerde görevden alınacağı iddia edildi.

Bir yıldan fazla süredir rektörlük yapan, sık sık öğrencilerin arasına karışan, hatta üniversitenin basketbol takımında lisanslı oyuncu olarak yer alan Budak ilginç kariyeriyle dikkat çekiyor.

Necdet Budak, 9 Eylül Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesiyken 2002 yılındaki seçimlerde CHP tarafından Edirne’de 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Ancak Budak, 5 Temmuz 2004 tarihinde “parti yönetiminin yanlış politikalar yürüttüğünü” iddia ederek CHP’den istifa etti ve 13 Temmuz 2004 tarihinde AK Parti saflarına katıldı. Budak’ın bu kararı seçim bölgesinde de krize neden oldu.

Necdet Budak 2007 genel seçimlerinde ise bu kez AK Parti Edirne milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2011 yılındaki adaylığı ise Genel Merkez’e takıldı. Temayül yoklamasında Edirne için birinci sıradan çıkan Budak’ın ismi çizildi ve aday gösterilmedi.

SİYASİ KARİYERİNE NOKTA KOYDU ÜNİVERSİTEYE DÖNDÜ

2011 yılında siyasi kariyerini noktalayan Necdet Budak, akademisyenliğe geri döndü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Ekim 2017'de rektör koltuğuna oturdu.

NECDET BUDAK KİMDİR'

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunudur. Aynı fakültede yüksek lisans, ABD Nebraska Üniversitesi’nde Tarla Bitkileri Bilim Dalında doktora yapmıştır. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkan Yardımcılığı, Hollanda'da Tohum Bilimi ve Teknolojisi Alanında Çalışma, TBMM XXII. ve XXIII. Dönem Edirne Milletvekilliği, Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası