Ege Postası
Geri

Ressam tablosu değil manav tezgahı

İZMİR'in Basmane Semti'nde 27 yıldır hizmet veren Nizami Manav, tezgahındaki meyvelerin renkleri ve düzeni ile ünlü Türk ressamı Şeker Ahmet Paşa'nın tablolarını andırıyor. Yazın kış meyvelerini, kışın da yaz meyvelerini bulabileceğiniz, üzümün dört, elmanın altı, armudun beş çeşidini satan manav, 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Ressam tablosu değil manav tezgahı
Haberler / İzmir
5 Aralık 2015 Cumartesi 11:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tezgahındaki renkler ve düzenle, karpuz dilimli ve üzümlü natürmort tabloları ile Türk resim sanatının temel taşlarından olan Şeker Ahmet Paşa'nın tablolarını andıran Nizami Manav'ı işleten Nizami Duran, işini çok sevdiğini söyledi. İzmir'in Basmane Semti'ndeki tarihi Altınpnark'ta 27 yıldır 7 gün 2 saat hizmet veren manavda kuru biber, kuru bamya ve kuru patlıcanın yanısıra Ege otları, üzümün dört, elmanın altı, armudun beş çeşidi, mango, avakoda, ananas, kivi ve guava bile satılıyor. Aralık ayında üzüm, erik, kavun ve karpuzun bulunduğu mekan, hamileler ve hastalar için nöbetçi manav görevi görüyor.



Nizami Duran, görenlerin fotoğrafını çekmeden duramadığı, içeri giren hiçbir müşterinin boş dönmediği manavda haftanın altı günü halden, pazar günü de pazarlardan ürün alarak tezgahı hep taze tuttuğunu söyledi. (Elif Demirci/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası