Ege Postası
Geri

Reyhanlı saldırısının 'bir numarası' yakalandı

Reyhanlı’da 11 Mayıs'ta 52 kişinin ölümüne, 222 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıların ‘bir numaralı’ faili olduğu belirtilen Nasır Eskiocak ile kendisine yardım ve yataklık yapan 4 kişi yakalandı. Olayın asli faili...
Reyhanlı saldırısının 'bir numarası' yakalandı
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 15:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Reyhanlı’da 11 Mayıs'ta 52 kişinin ölümüne, 222 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıların ‘bir numaralı’ faili olduğu belirtilen Nasır Eskiocak ile kendisine yardım ve yataklık yapan 4 kişi yakalandı.

Olayın asli faili olan Eskiocak’ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveçci köyü yakınlarında sınırı geçip Suriye'ye kaçmaya çalıştığı bilgisini alan ekipler, dün saat 23.00 sıralarında operasyon düzenledi. 3'üncü Hudut Tabur Komutanlığı ve Hatay Emniyet Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği operasyonda, Suriye sınırının sıfır noktasındaki Güveçci köyü yakınlarında Nasır Eksiocak ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen 4 kişi yakalandı. Zırhlı araçlarla Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Nasır Eskiocak ve yanındaki F.D., F.G.,U.D. ve İ.G. isimli şahısların sorguları sürüyor.

Konuyla ilgili Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, "11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Reyhanlı ilçemizde gerçekleşen iki ayrı patlama olayının asli faillerden olduğu değerlendirilen ve halen aranmakta olan ilimiz nüfusuna kayıtlı N.E. isimli şahıs; güvenlik birimlerimizin titiz ve yoğun çalışmaları sonucu 10 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.00 sıralarında ilimiz Yayladağı ilçesinden sınırı geçmeye çalışırken yakalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI
Bir ay önce Suriye’den deniz yoluyla getirilen 'RDX' tipi yaklaşık 300 kilo patlayıcının 2 minibüste patlatılması ile ilgili yürütülen soruşturmada daha önce 18 kişi gözaltına alınmıştı. Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Adana Adliyesi'nde Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen şüphelilerden 12'si tutuklanmış, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayın asli faillerden M. G. ile birlikte M.K., A.M., İ.Ş., İ.D., E.Ö., M.G., A.E, F.G. S.E., Y.B. ve N.K. cezaevine konuldu. Olayla ilgisi olduğu öne sürülen Yusuf N. ve Temir D. ise halen aranıyor.

Yine Reyhanlı saldırıları kapsamında yapılan çalışmalarda Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemleri planladıkları belirtilen gruba yönelik 21 Mayısta polis ve jandarmanın ortak düzenlediğini operasyonda, M.Ö., M.K., Ö.R., F.B., İ.A.E., İ.T., İ.D. ve A.P. adlı kişiler yakalanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası