Ege Postası
Geri

Rizeli balıkçının Karadeniz usulü çözümü

Rize'nin Pazar ilçesinde 30 yıldır balıkçılıkla geçimini sağlayan Zafer Tafralı, tuttuğu balıkları karayolu kenarında kurduğu seyyar tekerlekli tezgahında satıyor. Tafralı, yetkililerin karayolu kenarına sabit tezgah kurmanın yasak olduğunu...
Rizeli balıkçının Karadeniz usulü çözümü
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 17:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rize'nin Pazar ilçesinde 30 yıldır balıkçılıkla geçimini sağlayan Zafer Tafralı, tuttuğu balıkları karayolu kenarında kurduğu seyyar tekerlekli tezgahında satıyor. Tafralı, yetkililerin karayolu kenarına sabit tezgah kurmanın yasak olduğunu belirtmeleri üzerine böyle bir çözüm geliştirdiğini söyledi.

        İlçeye bağlı Balıkçılar köyünde yaşayan Zafer Tafralı, Karadeniz'den tuttuğu balıkları Sahil Yolu kenarında satabilmek için yetkililerden sabit bir tezgah kurmak için izin istedi. Yetkililerin karayolu kenarında sabit bir tezgah kurmasının imkansız olduğunu söylemesi üzerine Tafralı, hareket edebilir özelliğe sahip bir tezgah geliştirdi. Tafralı, tekerlekler üzerine seyyar balıkçı tezgahı oluşturarak yoldan geçen müşterilerine balıklarını sattı. Karayolu üzerindeki bir noktada en fazla 10 gün duran Tafralı, yine bir başka noktaya tezgahını taşıyarak mevzuata aykırı iş yapmamaya çalışıyor. 6 yıldır bu şekilde balıklarını satan Tafralı, tezgahı ne kadar uzağa taşırsa taşısın müşterilerinin devamlı kendisini bulduğunu söylüyor.

        Zafer Tafralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yıllardan beri yol kenarında balık satıyorum. Tekerlekler üzerinde seyyar bir balık tezgahı oluşturduk. Yetkililer laf dediğinde 50-100 metre aşağıya kayıyor, sabit bir tezgah olmadığımızı gösteriyoruz. 6 yıldır bu şekilde çalışıyoruz." dedi.

        Müşteriler ise hizmetten son derece memnun olduklarını ifade ederek, Tafralı’nın tekerleklerle seyyar bir tezgah oluşturmasını ise tamamen bir Karadeniz zekası olarak değerlendirdi. Tafralı’nın bu yöntemi, akıllara Kemal Sunal’ın başrol oynadığı 'Gülen Adam' isimli filmini akıllara getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası