Ege Postası
Geri

Rumen Başkonsolos: İnşallah Türkçe Olimpiyatları’nın güzellikleri hiç bitmez

Bu yıl 11. düzenlenen ve 16 Haziran’da sona eren Türkçe Olimpiyatları, gönüllerde hoş bir sada bıraktı. Olimpiyatlar, Türk halkının yanı sıra yabancılar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Romanya İzmir Başkonsolosu Cerasela Nicolaş,...
Rumen Başkonsolos: İnşallah Türkçe Olimpiyatları’nın güzellikleri hiç bitmez
Haberler / Güncel
21 Haziran 2013 Cuma 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl 11. düzenlenen ve 16 Haziran’da sona eren Türkçe Olimpiyatları, gönüllerde hoş bir sada bıraktı. Olimpiyatlar, Türk halkının yanı sıra yabancılar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Romanya İzmir Başkonsolosu Cerasela Nicolaş, Türkçe Olimpiyatları’nın barış ve sevgi ile ön plana çıktığını belirterek, "İnşallah olimpiyatların güzellikleri hiçbir zaman bitmez." dedi. Olimpiyatların kısa bir sürede küresel çapta bir sevgi ve barış platformuna dönüştüğünü dile getiren Nicolaş, Romanya’nın Türkçe Olimpiyatları’na büyük ilgi gösterdiğini, bu ilginin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Rumen Başkonsolos Nicolaş, Türkçe Olimpiyatları’nı gerçekleştiren Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ve Kültür Şöleni’ni düzenleyen İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM)’ne Romanya’nın tanıtımına katkı sağladığı için şükran plaketi verdi. İzmir Kültürpark’ta 24-25-26 tarihlerinde düzenlen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’ne en fazla katılım Romanya’dan olmuştu. Romanya, bakan, bakan yardımcıları, bürokratlar, işadamları ve öğrenci velilerinden oluşan 250 kişilik bir heyet bir uçak ve iki otobüsle adeta çıkarma yapmıştı. Şölende, Drakula’nın da canlandırıldığı Romanya standı birinci seçilmişti. Romanya Başkonsolosu Cerasela Nicolaş, organizasyonu gerçekleştiren TÜRKÇEDER ile İZDİM’i plaketle ödüllendirdi. Nicolaş, Romanya’daki Türk okullarının çok başarılı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Rumen çocuklar, bu okullarda Türkçe’yi severek öğreniyor. Olimpiyatlar, çocukların Türkçe konuşmasının ötesinde, birbirlerinin kültürünü örf ve adetlerini görmelerini sağlıyor. Çocuklara barış ve sevgiyi öğretiyor. Birçok ülkenin bir arada kültür değişimi yapmasını sağlıyor."

Türkçe konuşan çocukları tebrik etmek gerektiğini ifade eden Nicolaş, "Türkçe öğrenmek ve öğretmek kolay değil. Ayrıca bu organizasyonun gerçekleştirilmesi için yurtdışından bu kadar çocuğu getirilmesi ve onları Türkçe konuşması büyük bir başarı. Bu olimpiyatlar aslında dostluk ve kardeşlik ekseninde yapılıyor. Bu da dünya barışı adına çok önemli. Çocuklarımıza hangi dilde olursa olsun sevgi sözcüğünü öğretirsek o zaman dünya daha iyi yaşanılabilir hale gelir." diye konuştu.

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Şemsettin Ayyıldız da, Romanya’nın Kültür Şöleni’ne kalabalık bir heyetle katıldığını hatırlatarak, “Dünya böyle barışı seven çocukların elinde olsun istiyoruz. Dünyayı da evrensel barışa bu çocukların taşıyacağına inanıyoruz.” dedi. Dünyanın 140 ülkesinden 2 bine yakın kişinin İzmir’e gelmesinin büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Ayyıldız, “Kültür Şöleni’nde Romanya’nın özel bir yeri var. Romanya en yüksek katılımı sağladı. Devlet yetkililerinden üst düzey bürokratlara işadamlarından öğrenci velilerine kadar büyük bir çıkarma yaptı. Romanya standı birinci seçildi.” diye konuştu. Ayyıldız, Başkonsolos Nicolaş’a kahve ve fincan takımı hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası