Ege Postası
Geri

Rumlar, yeni doğalgaz terminali için memorandum imzaladı

Güney Kıbrıs'ta inşa edilmesi planlanan doğalgaz sıvılaştırma terminaliyle ilgili Rumlarla Noble ve Delek şirketi temsilcileri arasında memorandum imzalandı. Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, terminalin stratejik öneme sahip iddialı bir proje...
Rumlar, yeni doğalgaz terminali için memorandum imzaladı
Haberler / Ekonomi
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs'ta inşa edilmesi planlanan doğalgaz sıvılaştırma terminaliyle ilgili Rumlarla Noble ve Delek şirketi temsilcileri arasında memorandum imzalandı.

Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, terminalin stratejik öneme sahip iddialı bir proje olduğunu ifade etti. Rum Bakan, aynı zamanda bunun sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tarihindeki en büyük yatırımı teşkil ettiğini dile getirdi.

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de doğalgaz sıvılaştırma terminali inşasına yönelik imzalanan memorandumunu 'oldukça önemli' olarak nitelendirdi. İsrail'in doğalgaz rezervlerinin yüzde 40'ını ihraç etme kararını da yorumlayan Rum lider, imzalanan anlaşmanın İsrail'in bu kararı ile ilişkili olabileceğini aktardı. Lefkoşa'nın doğalgazla ilgili planları sorulan Anastasiadis, bu konuda sabırlı olunması gerektiğini söyleyerek yönetiminin doğru istikamette hareket ettiğini savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası