Ege Postası
Geri

Rus, İngiliz ve Fransızlar, Tarih Düşü turlarıyla Selçuklu eserlerini tanıyor

Rus, İngiliz ve Fransız turistler 'Tarih Düşü' turları ile Antalya bölgesindeki Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini yakından tanıyor. Üç ülkeden her yıl Antalya'da 70 bin turist Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Gündoğmuş, Serik, İbradı,...
Rus, İngiliz ve Fransızlar, Tarih Düşü turlarıyla Selçuklu eserlerini tanıyor
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 16:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus, İngiliz ve Fransız turistler 'Tarih Düşü' turları ile Antalya bölgesindeki Anadolu Selçuklu dönemi eserlerini yakından tanıyor. Üç ülkeden her yıl Antalya'da 70 bin turist Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Gündoğmuş, Serik, İbradı, Akseki ve Korkuteli ilçelerindeki Anadolu Selçukludan kalma köprü, han, kervansaray, hamam, sanduka, cami ve minareleri ziyaret ederek bilgi sahibi oluyor.
İngiliz Andante Travels Turizm Seyahat Acentesi 2012 yılında Antalya ve Konya illerinde Selçuklu dönemi eserlerini tanımaya yönelik Tarih Düşü turlarına 51 bin İngiliz ve İskoçyalı turistin katıldığını bildirdi. İngiliz arkeolog ve kültür turizmi umanı Doç.Dr. Denise Allen, İngiliz ve İskoçyalı turistlerin her geçen gün Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerine ilgisinin arttığını söyledi.
Tarih Düşü turlarının 9 gün sürdüğünü anlatan Allen, tur süresince Antalya merkez, Alanya, Serik, Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde bulunan Selçuklu eserlerini yerinde ziyaret ederek İngilizce anlatım yaptıklarını söyledi.
Anadolu Selçuklu Devleti'nin kışlık başkentinin Alanya olması nedeni ile Konya-Alanya, Konya-Manavgat bölgesi üzerinde 20'nin üzerinde 12'nci yüzyıldan kalma han, hamam, kervansaray, medrese, köprü ve caminin bulunduğunu aktaran Ellen, Alanya Kalesi, Kızılkule, Alaeddin Keykubat Cami, Alarahan, Alara Köprüsü, Antalya Yivli Minare, Kargıhan, Oluk Köprü, Selçuklu Köprüsü(Belkıs) Gündoğmuş Ali Baba Köprüsü, Alaeddin Keykubat Medresesi, Korkuteli Alaeddin Keykubat Mahallesi, Alaeddin Keykubat Cami, Elmalı'da bazı köylerde var olan ve Selçuklu mimarisi işlemeli mezarları ziyaret ettiklerini kaydetti. Ellen, "Tarih Düşü turları ile Selçuklu dönemine yolculuk ediyoruz. Antalya bölgesinde çok sayıda 12'nci yüzyıldan kalma Selçuklu eseri var. En fazla eser Alanya ve Antalya merkezde bulunuyor. En görkemli yapısı ise 8 asırdır dimdik ayakta olan ve kendine has mimarisiyle dikkat çeken Yivli Minare. Selçuklu döneminin mimarisi yapısı büyüleyici. Selçuklu sultanları Konya'dan Alanya'ya geçişte çok sayıda köprü, han, hamam, kervansaray ve cami yapmış. Alarahan muhteşem mimarisi ve o dönemin taş ustalarının kendine has işlemeleri günümüzde de ziyaret edenleri büyülüyor. " diye konuştu.
Simbat Turizm Seyahat Acentesi Kültür Turizmi Uzmanı Nihat Taş, Fransız turistlerin Antalya bölgesindeki Selçuklu dönemi eserlerine karşı ilgilerinin yüksek olduğunu söyledi. Antalya'ya getirdikleri Fransız turistlere bölgedeki Selçuklu dönemi eserlerini tanıttıklarını belirten Taş, Fransız turistlerin o döneme ait bir eser gördüğünde turist rehberlerine 'Böylesi güzel bir eseri bana gösterdiğin için size minnettarım' sözü olduğunu kaydetti. Taş, "Fransızlar Selçuklu dönemi eserlerine hayran. Turumuza Alanya Alarahan'dan başlıyoruz. En sonda Korkuteli'nde bulunan Alaeddin Keykubat Cami'ni ziyaret ediyoruz. Yıllık 15 bin Fransız turiste Selçuklu eserlerini tanıtıyoruz. Genelde ırmaklar üzeri kurulu Selçuklu köprüleri üzerinde dolaşmayı seviyorlar. " dedi.
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, kültür turu kapsamında yaptıkları Antalya turlarında geçen yıl 9 bin Rus'a bölgedeki Selçuklu eserlerini tanıttıklarını söyledi. Rus turistlerin Alanya'ya tatile gelmesi ve yerleşmesinde bölgede tarihi ve mimari dokusunun etkili olduğunu aktaran Baranov, Rusların bölgedeki Selçuklu dönemi eserlerini görme ve tanımaya yönelik ilgilerinin her geçen gün arttığını kaydetti.
İbradı ilçesi Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, beldelerinde çok sayıda Selçuklu dönemi eseri olduğunu, Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini tanımaya yönelik ziyaret gelenlere her konuda yardımcı olduklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası