Ege Postası
Geri

Rus polisinden yurt dışına 1,1 milyar dolar kaçıran çeteye baskın

Rus polisi 400’den fazla kişinin 1,1 milyar dolarını yurt dışına transfer eden çeteye baskın düzenledi. Polis bir çok bankanın ve yaklaşık 100 civarında Rusya merkezli ve yabancı şirketlerin para aklama operasyonunda yer aldığını tespit...
Rus polisinden yurt dışına 1,1 milyar dolar kaçıran çeteye baskın
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi 13:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus polisi 400’den fazla kişinin 1,1 milyar dolarını yurt dışına transfer eden çeteye baskın düzenledi. Polis bir çok bankanın ve yaklaşık 100 civarında Rusya merkezli ve yabancı şirketlerin para aklama operasyonunda yer aldığını tespit etti.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, polis yurt dışına yasal olmayan yollarla para transferine yardımcı olan bankaların isimlerini açıklamadı. Paraların önemli bir kısmının Kıbrıs Rum Kesimi ve Baltık ülkelerinde bulunan bankalara gönderildiği belirtiliyor.

Beş yıldır faaliyetlerini sürdüren çete yurt dışı transferleri için müşterilerinden yüzde 2 komisyon alıyordu. Çetenin kazancının 575 milyon rubleyi (17,3 milyon dolar) bulduğu ifade ediliyor.

Polis 42 yaşında çete sorumlusu olmak üzere toplam 7 kişiyi göz altına aldı. Çeten günü birlik kurulan şirketler üzerinden yurt dışı transfer işlemlerini yapıyordu.

Rus yetkililer yasal olmayan yollarla yurt dışına yapılan transferlerin Rusya ekonomisinin temel sorunlarından biri olarak görüyor.

Rusya Merkez Bankası Eski Başkanı Sergey Ignatyev basına yaptığı açıklamada sadece 2012’de yasal olmayan yollarla yurt dışına 49 milyar dolar çıkarıldığı bilgisini vermişti. Bu rakam Rusya’nın gayri safi milli hasılasının yüzde 2,5’ine denk geliyor. Ignatyev’e göre bu para uyuşturucu alımı, yasal olmayan ithalat, rüşvet ya da resmi görevlilerin yolsuzluktan elde ettikleri gelirlerden oluşuyor.

Merkez Bankası’na göre, 3,9 milyon olarak kayıtlı olan şirketlerin sadece 2 milyonu reel olarak çalışıyor. Rusya’nın yasal olmayan çıkış işlemlerinden vergi kaybı ise yıllık ortalama 30 milyar dolar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası