Ege Postası
Geri

Rus uçağı açıklaması: 'Gereği yapılsın'

Kılıçdaroğlu 'angajman kuralları'nı hatırlattı
Rus uçağı açıklaması: 'Gereği yapılsın'
Haberler / Politika
31 Ocak 2016 Pazar 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağı ile ilgili açıklama yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye Suriye ile ilgili yeni angajman kurallarını belirlemiştir ve bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Dolayısıyla bizim angajman kurallarımız bellidir. Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa ve bunun da gereğinin yapılması bizim beklentimizdir" dedi.

İki günlük ziyaret için Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, busabah kaldığı otelde  Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ile kahvaltıda bir araya geldikten sonra basın mensupları ile bir sohbet toplantısı yaptı. 

Özdemir ile yaptığı görüşme ile ilgili soruya Kılıçdaroğlu, Mülteci konusunu konuştuk, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan, Türkiye, Almanya’da mülteciler nükleer santrallar çevre konusunda konuşup karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk dedi.

MÜLTECİ SORUNU AVRUPALI LİDERLERİN EZBERİNİ BOZDU
Almanya’nın mülteci tutumuyla ilgili soruya da Kılıçdaroğlu, "Mülteci sorunu Avrupanın, Avrupa liderlerinin ezberini bozdu, işin özü budur. Mülteci konusunun parasal boyuta indirgenmesini asla doğru bulmuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti mülteciler konusunda elinden gelen tüm çabayı göstermiştir. Milyonlarca Suriyeli aylarca Türkiye’de kalmıştır. Avrupa Birliği bu konuda tümüyle sessizliğini korumuştur. Ne zamanki mülteciler Avrupa’ya gelmeye başladı ondan sonra Avrupalılar neden mülteciler Avrupa’ya gelmeye başladı, O zaman Avrupalılar neden mülteciler buraya geliyor diye seslerini çıkarmaya başladılar. Mülteciler daha iyi koşullarda hayatlarını sürdürmek istiyorlar. Türkiye’yi değil Avrupa’yı tercih ediyorlar. Eğer bir kişi ölümü göze almışsa bir uygar ülkeye gitme konusunda, onun önüne duvarları da örseniz o ölümü göze almışsa o ülkeye gidecektir. Nitekim de gidiyorlar" diye cevapladı.

HAVA SAHASININ ANGAJMAN KURALLARI VAR
Dün gece sınırda yaşanan hava sahası ihlali ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği’nin de Türkiye’nin de diğer dünya ülkelerin de Suriye’ye katkı vermesi gerekiyor. Türkiye Suriye ile ilgili yeni angajman kurallarını belirlemiştir ve bunu bütün dünyaya ilan etmiştir. Dolayısıyla bizim angajman kurallarımız bellidir. Kendi ülkemizin sınırlarının bir başka ülkenin savaş uçağı tarafından ihlal edilmesini asla doğru bulmuyoruz. Eğer angajman kurallarına uyulmuyorsa ve bunun da gereğinin yapılması bizim beklentimizdir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası