Ege Postası
Geri

Rusya'dan dikkat çeken mesaj

Geçen yıl Rus uçağı düşürüldükten sonra sosyal medya hesabından paylaştığı resim ile Türkiye'yi kızdıran Rusya, ilişkilerin düzelmesinden sonra bu sefer Kurtuluş Savaşı kahramanının fotoğrafını yayınladı. Rus Büyükelçiliği Kara Fatma'nın fotoğrafıyla Zafer Bayramı'nı kutladı.
Rusya'dan dikkat çeken mesaj
Haberler / Güncel
1 Eylül 2016 Perşembe 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

30 Ağustos nedeniyle Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği, arşivinden tarihi fotoğrafları paylaştı. 1920’lerde çekilen bir karede Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanı “Kara Fatma,” Trabzon’daki Sovyet Konsolosluğu’nda görülüyor.

Sabah'ın haberine göre Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği bu fotoğrafı, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle yayınladı. Elçiliğin Facebook sayfasındaki paylaşımın yanında, "Kurtuluş savaşında Türkiye ve Rusya'nın ilk ortak adımları ve iki ülke arasında başlayan yakınlaşma" notu dikkat çekti. Kutlama mesajı olarak, "Tüm takipçilerimizin 30 Ağustos #Zafer Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyoruz!" ifadesi kullanıldı.

KARA FATMA KİMDİR'

Kara Fatma (Fatma Seher Erden), subay dervişlerden Ahmet Bey ile evlendikten sonra Balkan Savaşı'na katıldı, askerlik hayatını eşi ile birlikte paylaştı. I. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde kendi ailesinden dokuz-on kadınla birlikte savaştı. Eşi Binbaşı Ahmet Bey'in Sarıkamış'ta şehit olduğu haberini aldıktan sonra memleketi Erzurum'a döndü.

1919'daki kongre günlerinde, Mustafa Kemal'le bizzat görüşebilmek için Sivas'a gitti. Milis Müfreze Komutanı olarak batı cephesinde görevlendirildi. 300 kişiyi aşkın birliği ile I., II. İnönü Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi ile Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde çarpıştı. Bursa'nın Yunan işgalinden kurtuluşunda rol oynadı. Fatma Seher Hanım, çavuşluk rütbesiyle başladığı askerlikten üsteğmen rütbesi ile emekli oldu. Emekli maaşını Kızılay'a bağışladı.

BİR YIL ÖNCE DANS EDEN PAŞA RESMİNİ YAYINLAMIŞTI

Bundan bir yıl önce 27 Kasım 2015'te ise Rusya'nın İngiltere Büyükelçiliği, uçak krizi nedeniyle Türkiye'yi kızdıran bir resim paylaşmıştı.

Twitter hesabından paylaşılan 'dans eden Osmanlı paşası' resmi tepkilere neden olmuştu. Büyükelçilik paylaşımın üzerine, “Birinci Dünya Savaşı’nın yüzüncü yılında anma: 1915’den muhteşem bir Rus poster sanatı” yazmıştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası