Ege Postası
Geri

Rusya liginin son haftasında 7 kritik karşılaşma oynanacak

Rusya Premier Ligi’nin son haftasında yedi kritik karşılaşma oynanacak, 5 takım Avrupa için, 4 takım ise kümede kalmak için mücadele verecek.Rusya Ligi’nin ilk üç sıralamasının sahipleri belli olurken Avrupa Ligi’nde gidecek son iki takım...
Rusya liginin son haftasında 7 kritik karşılaşma oynanacak
Haberler / Spor
24 Mayıs 2013 Cuma 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Premier Ligi’nin son haftasında yedi kritik karşılaşma oynanacak, 5 takım Avrupa için, 4 takım ise kümede kalmak için mücadele verecek.

Rusya Ligi’nin ilk üç sıralamasının sahipleri belli olurken Avrupa Ligi’nde gidecek son iki takım ve düşecek son kulüp bu hafta oynanacak maçların ardından kesinleşecek. Şampiyon CSKA Moskova ve ikinci olan Zenit St. Petersburg Şampiyonlar Ligi’ni garanti altına aldı. Anji hem lig üçüncüsü olarak hem de CSKA ile Rusya Kupası finali oynayacak olmanın avantajıyla Avrupa Ligi’ni garantiledi.

Öte yandan, Spartak Moskova, Kuban, Dinamo Moskova, Rubin Kazan, ve Terek’in Avrupa Ligi’ne gitme şansı bulunuyor. Puanlarının birbirine çok yakın olması nedeniyle bu takımlara sadece galibiyet yetmiyor aynı zamanda rakip takımların puan kaybetmesine ihtiyaçları var. Bu açıdan her takım için rakiplerinin aldığı sonuçlar büyük önem taşıyor.

Diğer taraftan Mordoviya ve Alaniya takımı düşmeyi garantilerken Rostov, Krılya Sovetov, Volga ve Amkar takımları kümede kalmak için kozlarını paylaşacak. Bu takımlar arasından 13. ve 14. olanlar kendi aralarında play-off maçı yaparak düşecek 3. Takımı belirlemiş olacak.

Terek takımı Avrupa Ligi için mücadele edecekken rakibi Krılya Sovetov ise kümde kalmak için ter dökecek. Aynı şekilde Dinamo Moskova Avrupa için rakibi Volga kümede kalmak için sahaya çıkacak. Bu açıdan bu karşılaşmaların heyecanı yüksek ve daha zor geçmesi bekleniyor.

Maç sonuçları 4. ile 14. sırada bulunan tüm takımların dizilişine etki edebilecek.

Tüm karşılaşmalar 26 Mayıs cumartesi günü Moskova saati ile 13.30’da oynanacak.

Avrupa ligi için mücadele edecek takımların maçları:

Spartak Moskova (E)- Alaniya

Kuban (D)-Anji

Dinamo Moskova (E)-Volga

Rubin (E)-Krasnodar

Terek(E)-Krılya Sovetov

Kümede kalmak için mücadele edecek takımlar maçları:

Amkar (E)-Zenit

Volga (D)-Dinamo Moskova

Krılya Sovetov (D)-Terek

Rostov (E)-CSKA Moskova

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası