Ege Postası
Geri

Rusya’da akıl hastanesinde yangın; 14 kişi kayıp

Rusya’nın batısındaki Veliki Novgorod kentinde Luka kasabasında 59 kişinin bulunduğu akıl hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. 22 kişi kurtarma ekiplerinin yardımı ile tahliye edilirken, en az 14 kişinin akıbeti bilinmiyor. Rus basınına...
Rusya’da akıl hastanesinde yangın; 14 kişi kayıp
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın batısındaki Veliki Novgorod kentinde Luka kasabasında 59 kişinin bulunduğu akıl hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. 22 kişi kurtarma ekiplerinin yardımı ile tahliye edilirken, en az 14 kişinin akıbeti bilinmiyor. Rus basınına göre yetkililer yangından sabah saatlerinde 3-4 ceset çıkardı.

Bölge Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, “Luka kasabasındaki akıl hastanesinde yerel saatle gece 03:00 civarında yangın çıktı. 22 kişi kurtarıldı. Bir kısmı kendi imkanları ile çıktı. 14 kişinin akıbeti hakkında bilgi yok.” dedi.

Rusya akıl hastanesi yangınları ile sıklıkla gündeme geliyor. Moskova’nın kuzeyinde yer alan Ramenski kasabasında 2 Nisan’da meydana gelen yangında 2’si hemşire olmak üzere 38 kişi hayatını kaybetmişti.

Mayıs ayında Tambov ve Krasnador kentlerinde bulunan akıl hastanelerinde iki ayrı yangın daha meydana geldi. Son yedi yıl içinde 19 akıl hastanesi yandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özellikle akıl hastanelerindeki yangın güvenlik sistemleri ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması emrini vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası