Ege Postası
Geri

SAMED üyeleri toplum huzuruna katkı vermek için 'Gönül Elçisi' oldu

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) tarafından üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplnatılarının bu haftaki konuğu Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım oldu.     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın...
SAMED üyeleri toplum huzuruna katkı vermek için 'Gönül Elçisi' oldu
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun Memurlar Derneği (SAMED) tarafından üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplnatılarının bu haftaki konuğu Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım oldu.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Gönül Elçileri' konusunun anlatıldığı toplantıya katılan dernek üyeleri toplantı sonrası doldurdukları formlarla birer gönül elçisi oldu. Dernek toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Müdürü Yıldırım, Samsun’da yürütülen “gönül elçileri” projesi ve koruyucu aile çalışmaları üzerinde durdu. Gönül elçisi projesi ile devlet-millet ortaklığında yaşlı, özürlü, yetim, kimsesiz çocuklar, gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkılacağını, onlarla gönül bağlarının pekiştirileceğini ifade eden Yıldırım, “Biz toplum olarak gerçek ihtiyaç sahiplerine gönül veren, ihtiyacı olanların ellerinden tutan insanlarız, bu davranış toplum olarak bizim yapımızda vardır, bugün bunu bir kez daha kayıt altına alalım istiyoruz. Bunu azda olsa hepimiz yapıyoruz. Sizler etrafınızdaki insanlarla bu konuları, gönül elçiliğini, koruyucu aileyi paylaşın.” dedi.

    Gönül elçisi ve koruyucu aile projeleri için herkesin üstüne düşen bir sosyal sorumluluk olduğunu vurgulayan Yıldırım, yetiştirme yurtlarında kalmak zorunda olan çocuklara, sahip çıkıp onların yetiştirilmesine ve topluma yararlı bir fert olmalarına yardımcı olmanın herkes için sosyal bir görevin yanı sıra dini bir vazife olduğunu hatırlattı.

    Yurtlarda kalan bir çocuğa anne-baba olarak onun Türk aile yapısı içinde büyüyerek dini ve milli hissiyatla yetiştirilmesi, topluma yararlı bir fert haline getirilmesi için devlet milletin el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Murat Yıldırım, bu kapsamda koruyucu olan ailelere devletin her zaman destek olduğunu, çocukların yetiştirilmesinde aileleri yalnız bırakmadığını söyledi.

    Program sonunda SAMED Başkanı Muhsin Bayrak ise çok değerli bilgiler edindiklerini toplumun huzurlu olması için bu ve buna benzer sosyal projelerde her zaman destekçi olacaklarını kaydetti. SAMED üyelerine bunların anlatılacağı ve takipçisi olacağını belirten Dernek Başkanı Muhsin Bayrak ve dernek üyeleri örnek olması açısından toplantı sırasında sistem üzerinden müracaat yaparak gönül elçisi oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası