Ege Postası
Geri

Yıkılmak üzere olan ilkokul, köy konağına dönüştürüldü

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesi Terzili köyünde 10 yıldır atıl durumda yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü tadilatı yapılarak köy konağı haline getirildi. Bakım onarımı tamamlanan köy konağı...
Yıkılmak üzere olan ilkokul, köy konağına dönüştürüldü
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesi Terzili köyünde 10 yıldır atıl durumda yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul, köy sakinleri tarafından imece usulü tadilatı yapılarak köy konağı haline getirildi. Bakım onarımı tamamlanan köy konağı için açılış töreni düzenlendi.

    Köyde yaşanan göç sebebi ile eğitim gören öğrencilerin sayısının azalması, burada okuyan öğrencilerin taşımalı sistemle Sekili Beldesinde okumalarına neden oldu. 10 yıldır kullanılmayan okulun ise camları, çatısı ve kapıları kırıktı. Terzili Köyü Derneği Başkanı Abdullah Doğru ve Köy Muhtarı İhsan Seyfi, öncülüğünde başlatılan çalışama kapsamında kısa süre içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş ilkokul köy sakinleri tarafından imece usulü bakım ve onarımı yapılarak köy konağı haline dönüştürüldü.
    
    Camı, çatısı ve kapısı kırık olan ilkokulun köy tüzel kişiliğine devredilmesi ve köy konağı haline dönüştürülmesi için Dernek Başkanı Abdullah Doğan ve Köy Muhtarı İhsan Seyfi, kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Müracaatları kabul edilen Dernek Başkanı Doğan ve Köy Muhtarı Seyfi, köy sakinleri ile birlikte yaklaşık bir ay süren bir çalışmanın ardından okulun camlarını ve çatısını değiştirdi. İç ve dış cephesinin boya, badanasını ve çevre düzenlemesini yaparak okula güzel bir görünüm kazandırdı. Dışardan her hangi bir maddi manevi yardım almadan tamamen köy halkının imece usulü yaptıkları bakım onarım çalışmasında 15 Bin TL harcandı.

    Dernek Başkanı Abdullah Doğru, açılış sonrası yaptığı açıklamada, kendisinin de eğitim gördüğü okulun bakım onarımını yaparak köy konağı haline dönüştürülmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

    Köy Muhtarı İhsan Seyfi de okulun köy konağı haline dönüştürülmesinde büyük emek harcandığını belirtti. Seyfi, "Bizim büyük şehirlerde Ankara ve İstanbul’da yaşayan pek çok köy sakinimiz var. Onlarda buraya geldiklerinde burada ağırlayabiliriz. Bu okulumuz köy konağı haline dönüştürülmeseydi yıkılabilirdi. 7’den 70 herkesin bu konakta maddi manevi emeği var. Köy konağımızın içerisinin dizaynını yapmadık. Şuan onun çalışmasına başlayacağız. Şark köşesinden tutunda nezih, ferah bir ortam hazırlayacağız. Ben bu vesile ile köy sakinlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Diğer köy sakinleri de aynı ifadeleri kullanarak kullanılmayan atıl durumdaki bir okulun sosyal bir tesise dönüştürülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası