Ege Postası
Geri

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nden SES Partisi'ne 'logo' itirazı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Ayhan Bilgen’in kurucusu olduğu Türkiye’nin Sesi (SES) Partisi’nin logo ve markasına, marka hukukuna uygun olmadığı gerekçesiyle itiraz etti.
SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nden SES Partisi'ne 'logo' itirazı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2022 Salı 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in liderliğinde 31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini veren SES Partisi’nin ambleminde güvercine yer verilmiş, bu duruma itiraz eden Demokratik Sol Parti (DSP), konuyu yargıya taşıyacağını açıklamıştı. Partinin ambleminin ilk kurultayda değiştirileceği belirtilmişti.

SES Partisi’ne bir itiraz da SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nden geldi. Derneğin kurucu başkanı Gülseren Onanç, bugün yaptığı yazılı açıklamada, derneklerinin toplumsal kalkınma ve refah için mücadele veren önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olduğunu belirtti. “Derneğimiz tüm mecralarda ‘SES’ olarak biliniyor ve tanınıyor” diyen Onanç, açıklamasında şunları kaydetti:

“SES markasını özellikle anlamı nedeniyle tercih ettik, toplumda dayanışma ve eşitlik mücadelesi veren kesimlerin SES’i olmayı amaçladık. 'Kadından Kadına SES', 'Kadının SES’i', 'SES Mentorluk Yürüyüşü', 'SES’li Düşünüyorum', 'SES Talks', 'SES Yılın Kadınları Zirvesi' isimli projelerimiz başta olmak üzere SES ifadesini tüm faaliyet alanlarımızda kullanıyoruz. Türkiye’nin Sesi Partisi ise amblemde kısaltma olarak TSP yerine SES ibaresini, üstelik neredeyse derneğimizle aynı fontta kullanıyor. Bu durum, iki kurum arasında ister istemez organik bir ilişki olduğu yanılgısına neden olacak ve toplum nezdinde karışıklık yaratacaktır. Tarafların faaliyet, proje ve uygulama alanları benzerdir. Kaynakları aynı, SES ibaresi altında birleşmiş iki farklı yapı zannedilerek de meydana gelebilecek iltibas (markaların karıştırılması) tehlikesi, her iki kurum bakımından da sakıncalı sonuçlar doğuracaktır. Dolayısıyla SES ibaresinin partinin adı olarak kullanılmasının önlenmesini istedik.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası