Ege Postası
Geri

SGK görevleri nedir'

SGK nedi? SGK görevleri nedi? SGK, yani Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın birleştirilmiş olduğu bir kamu kurumu olarak hizmet vermektedir.
SGK görevleri nedir'
Haberler / Güncel
6 Ekim 2020 Salı 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ülkemizdeki sosyal güvenliği sağlamakta olan ve düzenleyen bir kuruluştur. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda, bütün Türk vatandaşlarının yararlanabildiği bir sosyal güvenlik sistemiuygulanmaktadır. Kolay bir şekilde erişim sağlanabilen, Sosyal sigortacılık prensiplerinebağlı ve malî olarak da sürdürülebilir olan bir sosyal güvenlik sistemiyürütülmesitemel amaçtır.

Peki SGK görevleri nedir' SGK görevleri;

-Yıllık olarak uygulama programı veulusal kalkınma stratejileri dikkate alınarakbir sosyal güvenlik hizmetisağlamak, bu hizmetleringelişip ilerlemesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmek.

-Hizmet vermekte olduğu gerçek ve tüzel kişilere yükümlülükleri ve sahip oldukları hakları ile alakalı bilgiler vermek, haklarını kullanmalarına aracı olmak ve yükümlülüklerini yerine getirmelerini kolay hale getirmek.

-Sosyal güvenliği alakadar eden hususlarda; uluslararası gelişmeleri yakından takip etmek, Avrupa Birliği, uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde bulunmak, yabancı ülkeler ilegerçekleştirilen sosyal güvenlik antlaşmalarına ilişkin gereken bütün çalışmaların yürütülmesini sağlamak.

-Sosyal güvenlik ile ilgili hususlarda; kamu daireleriarasındaki koordinasyonu, işbirliğini oluşturmak.

4A, 4B, 4C KİMLERİ KAPSA? NEDİR'

SGK görevleri nedir' SGK 4A, 4B, 4C nedi? Kimleri kapsamaktadı? Ülkemizde çalışmakta olan bütün insanların sosyal güvenlik hizmetlerinden faydalanabilmeleri, koşullar tamamlandığı takdirde haklarınıalabilmeleri, istihdamın kontrol altında tutulması amacı ileSGK'ya bağlıçeşitli sistemler ileçalışılması gerekmektedir. Bununla birlikte çalışan herkesin sahip olduğu en büyük hak da işte bu güvencedir. SGK tarafından üstlenilmekte olan bu görevde de birbirinden farklı güvence sitemleri yer almaktadır; bunlar 4A, 4B ve 4C şeklinde geçmektedir.

4A NEDİ? KİMLERİ KAPSAMAKTADIR'

4A eski ismi ile“SSK’”ya prim ödeyen vatandaşları içerisine alan bir sistemdir. Bu sistem bir iş yerinde sözleşmeli olarak görev yapaninsanların çalışma alanlarını ifade etmektedir. Günümüzde artık 4A şeklinde isimlendirilmiş olan bu sistem, yasa gereğince SGK’ya bağlı olarak yer almaya başlamıştır.

4B NEDİ? KİMLERİ KAPSAMAKTADIR'

4B grubunun içerisinde yer almakta olan çalışanlar eski ismi ile“BAĞ-KUR”a bağlı olan çalışanlardır. 4B grubu bünyesinde yer alan vatandaşlar, kariyer meslek grubunun dışında bulunan kadroları bünyesine almaktadır.

Bu kadro grubu içerisine girecek olanvatandaşların ilk olarak KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir. Ardından ÖSYM tarafından ilan edilecek olan KPSS Tercih Klavuzuiçerisindebulunan herhangi bir kamu kurum ya da kuruluşa ait boş kadroya, almış oldukları puan doğrultusunda, yerleştirmeleri yapılmaktadır.

4C NEDİ? 4C KİMLERİ KAPSAMAKTADIR'

4C grubu bünyesinde yer alan,daha önceki adı ile “Emekli Sandığı”naolarak çalışan vatandaşlar; bir yıldan az ya da mevsimlik olarak, belirlenen ücret ve adet sınırları içerisinde sözleşme ile çalışmakta olan vatandaşlardır.

Daha fazla bilgi için https://ankaragundem.com.tr/sgk linkine tıklayınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası