Ege Postası
Geri

SOL Parti İzmir'de zamları protesto etti

SOL Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti hükümeti tarafından yapılan zamları ve vergi artışlarını protesto etmek için eylem yaptı.
SOL Parti İzmir'de zamları protesto etti
Haberler / Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 22:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Konak Metro Durağı çıkışında toplanan SOL Partililer, “Zamlara, pahalılığa artık yeter” yazılı pankart açarak “Zam, zulüm yoksulluk işte AKP”, “Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın”, “Sermayeye değil halk için bütçe”, “Eşitlik, adalet, memlekete sol gerek” sloganları attılar.  

Partililer adına açıklamayı SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül yaptı. Bülbül, “Soframızdaki bir dilim ekmeğimiz, geleceğimiz bir avuç haramiye teslim ediliyor. Enflasyon altında geceden sabaha eriyen maaşlar, hayat pahalılığı ve yeni vergilerle hayat artık yaşanamaz duruma geliyor. Kendi çıkarları için ülkeyi bir iflasa sürükleyen iktidar şimdi bunun tüm yükünü emekçilere, çalışanlara çıkarıyor. IMF’siz bir IMF programı ile emeğiyle geçinenleri, çalışanları ve yoksullara kemerlerinizi daha da çok sıkılacaklarını ilan ediliyor. Öte yandan Körfezin zenginleri körfezin monarşilerine borçlanma girişimleriyle, emperyalist merkezlerden sıcak para çekme çabalarıyla ülkenin yarınları ipotek altına almaya çalışıyorlar. Yeter! Bu zamlarla, pahalılıkla yaşanmıyor” dedi.

Eğitim ve sağlığa erişmenin imkânsız hale geldiği vurgulayan Bülbül, açıklamanın devamında şunları söyledi:

“Fahiş fiyat yükselişleri sonrasında insanca koşullarında barınmak bile artık mümkün olmaktan çıktı. Gıda başta en temel ihtiyaçları ülkenin yoksulları karşılanamıyor. Bu sefaleti reddediyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerini, emekten yana tüm güçlerini şimdi bu yeni yoksullaştırma politikalarına birlikte karşı durmaya çağırıyoruz. IMF’nin, bir avuç patronun ve zenginin programına karşı emeğin hak mücadelesinde birleşelim. Bu sömürü düzeninin kirli oyunlarına emekçileri asla teslim etmeyeceğiz. Emeğin hakları için çözüm SOL olduğunu biliyoruz. AKP döneminde özellikle emlak fiyatlarının astronomik artışı, fahiş borsa kazançları ile zenginleşenler vergilendirilmelidir. Zorunlu ihtiyaç maddelerindeki KDV artışları geri alınmalıdır. Öğrenci borçları iptal edilmeli, belli tutarlara kadar kredi kartı-ihtiyaç kredisi faizleri silinmelidir. Gelir ve kardan alınan vergiler artırılmalıdır. Tüm finansal ve reel varlıkların toplamı üzerinden kademeli yıllara yayılan bir servet vergisi uygulanmalıdır”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası