Ege Postası
Geri

SP İl Başkanı Hazırbulan gündemi değerlendirdi

Seçime Doğru programının konuğu olan Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Alev Olgay’ın sorularını yanıtladı. SP İl Başkanı Hazırbulan gündemi değerlendirdi
SP İl Başkanı Hazırbulan gündemi değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
19 Şubat 2019 Salı 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN:HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Türkiye'nin iktidar tarafından kutuplaştırıldığını, yerel seçimlerin genel seçim havasına sokularak, halkın bekaa sorunu diye korkutulduğunu kaydeden Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını bugün açıklayacaklarını, adaylarının İzmirli bir genel başkan yardımcısı olduğunu söyledi.

İKTİDAR YORULDU, BU İKTİDARIN ARTIK BİRAZ DİNLENMESİ LAZIM

SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, “Yerel seçimleri bir bekaa sorunu gibi lanse ediyor, her seçimde olduğu gibi. 2002’de iktidara geldiğinde bekaa sorunu yoktu. Olmuşsa da kendileri yapmıştır. Siz toplumun size oy vermeyen yüzde 50’sini hain ilan etmekle, PKK’lı ilan etmekle nereye varabilirsini? Toplum gerilir. Toplum artık şunun farkında; iktidar yoruldu. Ciddi manada sıkıntı yaşıyor ve ülkemize de yaşatıyor. Bu iktidarın artık biraz dinlenmesi lazım” dedi.

ULUSAL MEDYA BİZE KAPALI; BİZ DE SOSYAL MEDYAYI AKTİF OLARAK KULLANACAĞIZ

Ulusal medya organlarında partilerine yer verilmediğini, ciddi baskı gördüklerini vurgulayan SP İl Başkanı Hazırbulan, sosyal medyayı en aktif biçimde kullanan parti olduklarını, yerel kanallar ve sosyal medyayı kullanacaklarını ve gerilla pazarlama tekniği ile bilinç altına işleycek faaliyetleri olacağını belirtti.

Hazırbulan, “Halkımıza ulaşabilmemiz için ulusal medya bize kapalı görünüyor. Biz derdimizi, ülkenin durumunu nasıl ifade edeceğiz. Bu üstümüze bir vebal. Yerel kanallar ve sosyal medyayı kullanacağız. Gerilla pazarlama tekniği ile bilinç altına işleyecek faaliyetlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İzmir Ege’nin incisi. Jeopolitik konumu, tarıma elverişli toprakları anlamında. İzmir hak ettiği yerde m? Yerel bazda da genel bazda da hak ettiği yerde değil. İzmir bize göre çok geride. En büyük sorunlarından biri gecekondulaşma ve çarpık yapılaşma.

METROPOL İLÇELERİN TAMAMINDA METRO OLMALI

İzmir dışarıdan da göç alıyor ve nüfus artıyor. Beraberinde ulaşım sorunu çıkıyor. Ulaşım da en büyük problemlerden biri. Bunları çözmek lazım. Yerel seçime gidiyoruz. Biz İzmir’in 30 ilçesinde tamamında adaylarımızı belirledik. Londra ve Moskova’da 50-100 yıldır metro var. İzmir’de metro ağının genişletilmesi lazım. Torbalı’ya kadar metroyla ulaşımın sağlanması gerekiyor. Özellikle metropol ilçelerin tamamında metro olmalı.

VATANDAŞ-BELEDİYE-MÜTEAHHİT İŞBİRLİĞİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çarpık kentleşmenin çözümü de kentsel dönüşümün tam manasıyla uygulanmasında yatıyor. İzmir en iyi uygulanan yerlerden biri ama birçok eksik var. Gecekondu bölgeleriyle ya da eski binaların olduğu yerde vatandaş müteahhit ile baş başa kalıyor. Süreç tıkanıyor. Biz parti olarak müteahhit-belediye-halk birlikteliği ile çözmek istiyoruz. Yeşildere’den Konak’a doğru her taraf gecekondu. Bunların biran evvel düzelmesi lazım.

AZİZ BEYİN BİR ŞAİBEYE KARIŞTIĞINI DUYMADIK AMA

Değişiklik her yerde şart. Bir önceki seçimde değiştir idi. Uzun zaman bir kişi bir yönetimde olduğu zaman şirket körlüğü oluşabilir. Cumhurbaşkanının ifade ettiği gibi metal yorgunluğu ya da işletme körlüğü oluşuyor. Aziz beyin şaibeye karıştığını biz duymadık, genel olarak hizmetleri oldu. Ancak İzmir’e dışarıdan birilerinin gelmesi noktasında açılım yapamadı. Bu dönemde inşallah bizler ve adaylarımız seçilirse biz bu açılımı yapacağız.

TOPLUMU KUTUPLAŞTIRDI, BUNUN KALKMASI LAZIM

3 yıldır sürekli seçimdeyiz. Seçimlerden yorulduk. 24 Haziran seçimlerinde de iyi bir oy aldık ama toplumdu mevcut iktidar ciddi manada kutuplaştırdı. Hükümetten yanasınız ya da değilseniz hainsiniz şeklinde. Bu kutuplaşmanın ortadan kalkması lazım.

BU İKTİDARIN ARTIK BİRAZ DİNLENMESİ LAZIM

Yerel seçimleri bir bekaa sorunu gibi lanse ediyor, her seçimde olduğu gibi. 2002’de iktidara geldiğinde bekaa sorunu yoktu. Olmuşsa da kendileri yapmıştır. Siz toplumun yüzde 50’yi hain ilan etmekle, PKK’lı ilan etmekle nereye varabilirsini? Toplum gerilir. Toplum artık şunun farkında; iktidar yoruldu. Ciddi manada sıkıntı yaşıyor ve ülkemize de yaşatıyor. Bu iktidarın artık biraz dinlenmesi lazım.

12 YILDIR FETÖ İLE KİM İŞ YAPTI, DEVLET KURUMLARINA ONLARI KİM YERLEŞTİRDİ'

2002 yılından bu yana her seçimde bir düşman var. FETÖ, CHP düşmandı. Şimdi de düşman CHP oldu. FETÖ düşmandı da 12 yıldır bu FETÖ ile kim iş yaptı. Devlet kurumlarına onları kim yerleştird? Tek sorun AK Parti’nin yorulduğu, ve başkalarına bu görevi vermeleri gerekiyor. Dış güçler bugünün sorunu değil ki. 1700’lü yıllardan beri bekaa sorunu var.  Bekaa sorunu varmışçasına bir düşman meydana getiriyor. Bu düşman da üzülerek ifade ediyorum ki, 4’lü çete, zillet ittifakı deniyor. Bunlar söylenecek şeyler mi'

ÜLKENİN BEKAA SORUNU YOK, AK PARTİ SORUNU VAR

Devlet bir siyasi partiye parti hüviyeti kazandırmışsa, o parti düşüncelerini özgürce söylemeli. Terör örgütünü destekliyorsa, o zaman ispat edilsin ve kapatılsın. Bu kutuplaştırmanın önüne geçmemiz gerekiyor. Ülkenin bekaa sorunu yok. Ülkenin bana göre şu anda AK Parti sorunu var. Sanki genel seçim yapıyormuşuz gibi düşman oluşturuluyor.

İKTİDAR SAADET PARTİSİ’NE CİDDİ BASKI YAPTI

24 Haziran’da iki ittifak oluşmuştu. İYİ Parti-Saadet-Demokrat Partisi’nin Millet İttifakı’nda olmasının nedeni baraj sorunuydu. Oy oranı düşük partiyiz. Kendisi de MHP ile oturup Cumhur ittifakı oluşturdu. Biz de millet ittifakından yana tavır koyduk. Bir teknik işbirliği idi. Sonrasında Saadet Partisi’ne iktidarın ciddi bir baskısı oluştu. Saadet Partisi de niye CHP ile birlikte ittifak içinde diye. Bu bizim tabanda ciddi sıkıntı yarattı. Bu sıkıntı bizi üzdü. Biz CHP ile 73-74 yılında da ittifak yapmıştık, iktidar olmuştur. Düşmanlık oluşturuluyor.

HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA İLGİLİ NE BİR ŞAİBE NE YOLSUZLUK…

Şu anda Türkiye’de tek başına kendi adaylarıyla seçime giren tek partiyiz. Hiçbir ittifakta olmayıp da tek başına giren. Her yerde partimize oy verebilir vatandaşlar. Bunu risk olarak görmüyoruz. Saadet Partisi geçmişi çok temiz bir parti. Refah Partisi kökenliyiz. Belediyelerin yüzde 70’ini kazanmıştık. Sonra Fazilet açıldı. Hiçbir başkanımızla ilgili ne bir yolsuzluk ne şaibe ne de yargıyla ilgili bir sorun olmamıştır. Tamamen temiz ve şeffaftır.

GEÇMİŞİ TEMİZ, SAĞLAM VE DİK DURAN BİR PARTİYİZ

10 liralık mal varlığıyla giren 100 lirayla çıkıyor. Saadet Partisi milletine güveniyor. Bizim geçmişimizde bir yolsuzluk haberi bulamazsınız. Ki Erbakan döneminde iktidardık da. Bir tane bakanımızla ilgili bir tane şaibe bulamazsınız. Geçmişi sağlam bir partiyiz. Biz dik duran bir partiyiz. Halkımızın teveccühüne sunuyoruz. Adaylarımızı seçtik.

MEDYADA PARTİMİZLE İLGİLİ BASKI VAR, BİZ DE GERİLLA PAZARLAMA TEKNİĞİNİ KULLANACAĞIZ

Ulusal kanallarda Saadet Partisi’ni baskı olduğu için göremiyorsunuz. Medyada da ciddi baskı var. Genel başkanımız da medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir dedi. Sosyal medya kanalını çok aktif kullanıyoruz. Pazarlama da yüksek lisans yaptım. Gerilla pazarlama tekniğini uygulayacağız. Halkımıza ulaşabilmemiz için ulusal medya bize kapalı görünüyor. Biz derdimizi, ülkenin durumunu nasıl ifade edeceğiz. Bu üstümüze bir vebal. Yerel kanallar ve sosyal medyayı kullanacağız. Gerilla pazarlama tekniği ile bilinç altına işleyecek faaliyetlerimiz olacak.SÜLÜN OSMAN YASAKLANINCA PENGUEN BELGESELİNİ YAPTIK

Sosyal medyayı en aktif kullanan siyasi parti Saadet Partisi. En aktif kullanan il de İzmir. Sosyal medya ekibimiz çok güçlü. Penguenler yayında. Sülün Osman diye reklam filmi yayınladık, yasaklandı. Biz kendi paramızla bile ulusal kanallarda reklama yer bulamıyoruz. Devletin geldiği durum açısından bu üzücü. Bizim genel merkezimiz 36 saniyede bir film hazırladı. Sülün Osman’da Osman Sülün diye dolandırıcı bir vatandaşın hikayesi vardı. Nedense hükümet kanadından birileri bundan alındı. O reklam filmini yasakladı.

PENGUEN’İ ON MİLYONUN ÜZERİNDE İNSAN İZLEDİ, MİZAHLA BİRŞEYLER ANLATMAK LAZIM

Birkaç gün sonra Penguen reklamını sunduk. Madem yasaklıyorsunuz CNN Türk gibi kanallar herhangi bir yasaklama olduğunda hemen penguen belgeseli yayınlar. Hem penguen hem Sülün Osman izlenme rekorları kırıldı. On milyonun üzerinde insan Penguen’i izledi. Olumlu tepkiler de aldık. Mizahı bu millet özledi. Mizahla birşeyler anlatmak lazım dedik. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Devamı gelecek. Seçime doğru bunlar çok daha fazla hızlanacak.

ÇALIYOR AMA ÇALIŞIYORLAR DİYOR AK PARTİLİ ARKADAŞLAR, BÖYLE ŞEY OLUR MU'

Cepsiz ceket bir moda terimi değildir. Cepsiz ceket bir belediye başkanının hiçbir cebi yok, yani çalmadan çalışacak. Çalışmıyorlardı ama çalıyorlardı; ikinci dönem çalışıyorlar ama çalıyorlar; üçüncü dönem de hem çalmayacağız hem çalışacağız. Birçok yerde karşılaştık. AK Partili arkadaşlarımıza söylediğimizde olsun çalıyor ama çalışıyor. Böyle bir şey olur m? Çalmasın da çalışsın. Cepsiz ceketin manası bu. Aday tanıtım toplantımızda adaylarımıza bu cepsiz ceketleri giydirdi.

ADAYLARIMIZ CEPSİZ CEKET GİYECEK KARAKTERDE..

En önemli kriterimiz adaylarımızın cepsiz ceket giyecek olması. Biz halka hizmet hakka hizmettir diyoruz. Bir refah döneminde belediyeleri kazandığımızda tüm belediyelere rüşvet alan da veren de mel’undur dedik. Rüşveti belediyelerimizde yasaklamalıyız. Adayları seçerken cepsiz ceketleri giyecek karakterde olan, sevilen-sayılan insanlardan seçtik.

KAZANACAK ADAY FORMÜLÜYLE GİTTİK, BİZİM ÖZGÜL AĞIRLIĞIMIZ FAZLA

Kazanacak aday formülüyle gittik. Bizim özgül ağırlığımız fazla. Dün Cumhurbaşkanı Afyon’da, adı Saadet partisi olan bir particik diyor, bu kibrin bir partisidir. Bir kardeşimiz de Cumhurbaşkanı büyük şeylere cik ekler, gemicik de olduğu gibi, Saadet çok büyük olduğu için cik eklemiş dedi sosyal medyada. Oy oranımız küçük ama özgül ağırlığımız büyük. Bu seçimde gerçek oy oranına ulaşacağız.

SEÇİME BİR BUÇUK AY KALA TANZİM SATIŞI OLUŞTURMAK İÇİN SEÇİM YATIRIMIDIR

Devlet pazarcılık yapmaya kadar düştü. Türkiye’nin bu duruma düşmemesi lazımdı. Hollanda’nın toprağı Konya kadar değil. Aramızda on katı kadar ihracat farkı var. Hem tarım ülkesiyiz diyeceğiz. Dışarıdan tarım ürünleri almaya başladık. İktidar üreticiyi desteklemediği için patlıcan, sivri biber niye pahalandı deniyor. Üretici yapmıyor ki. Arz olmayınca fiyat yükselir. Seçime bir buçuk ay kala tanzim satışı oluşturmak seçim yatırımıdır.

TANZİM SATIŞI REKLAM KAMPANYASI ASLINDA

Saadet Partisi devletten bir kuruş yardım almıyoruz. Üyelerimizin aidatlarıyla seçime giriyoruz. Hükümet partisi tanzim satışla ne yapıyo? Tepkinin önünü kırmak için bunu yapıyor. Ama yaparken de kamu zararı oluşturuyor. Tanzim satışı reklam kampanyası aslında. İsmi adalet partisi ama. Adalet bunun neresinde'

İZMİR’DE CHP TANZİM SATIŞ YAPMAYACAK, BENCE DOĞRU DA YAPIYOR

İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun bir açıklaması var. Ücretsiz dağıtacağız diye. İzmir’de hükümet partisi iktidar değil. CHP iktidar. Böyle bir tercih kullanmadı. Böyle bir reklama ihtiyacı yok Cumhuriyet Halk Partisi’nin. Bence doğru da yapıyor. AK Parti’nin belediye başkanı olduğu yerlerde bu ¢ar.

AK PARTİ ANKARA-İSTANBUL GİBİ KAYBEDECEĞİ YERLERDE TANZİM SATIŞ YAPIYOR

Ankara ve İstanbul’dan başladılar. Başka yerlere de geleceğiz dediler, ama gelemeyecekler bence. AK Parti’nin kaybedeceği yerlerde seçim çalışması yapıyor bu tanzim satışlarla. 4,5 liraya tarladan alınan patlıcanı nasıl 2.5 liraya satarsınız. Bu kamu zararıdır. Bizden çıkar.

KADINLAR PARTİ KURSA KADINLARIN PARTİSİ KESİNLİKLE KAZANIR ÇÜNKÜ..

Genel başkan yardımcımız, Türkiye’de kadınlar bir parti kursa erkekler parti kursa, kadınların partisi kesinlikle kazanır. Toplumun yüzde 51’i kadınlardan oluşuyor. Hanımlarımızı, eşlerimizi, kızlarımızı önemsiyoruz. Kadın adaylarımızın da 30 ilçede en azından yüzde 15-20’sinde olmasını istedik. Karşıyaka’da, Buca’da Ceren Kara, Selçuk’ta Mine Güzel, Seferihisar’da Zehra Çakar adayımız. 4 ilçede kadın adayı olan tek partiyiz.

BÜTÜN İLÇELERDE BAŞARILI OLMAYI ARZULUYORUZ

Bütün ilçelerde başarılı olmayı arzuluyoruz. Kazanmak için adaylarımızı çıkardık, çalışıyoruz. Milletimizin takdiri bu. Adayın çalışması da önemli. Hükümete ciddi tepki var. AK Parti seçmeni de aslında arayış içerisinde. CHP’nin de özellikle İzmir yerelindeki parti içi karışıklıklar sıkıntılar var. CHP’nin seçmeninde rahatsızlık var. İYİ Parti’de Soyer’e karşı bir olumsuz bakış var.

SOYER’İN BABASININ YAPTIKLARI OĞLUNU, KIZINI, TORUNUNU BAĞLAMAZ

Bu ülkede adaylık için gerekli şartlara sahi olan herkes aday olabilir. Babası Nurettin Soyer şunu yaptı bunu yaptı demeyiz. Bir kişinin babasının yaptığı yanlışlıklar  ya da doğruluklar vardır. Oğlunu, kızını, torununu bağlayamaz. Ona atfen bir şey olmaması lazım. CHP adayı, İYİ Parti de destekleyeceğini söylüyor. Ülkücü gelenekten gelenler desteklemeyeceğini söylüyor. Biz bütün halkımızın oyuna talibiz. Kemalpaşa gibi çok iddialı olduğumuz yerler var.

İZMİR ADAYI İSE İZMİRLİ OLMALI AMA DIŞARIDANDA BAŞARILI OLACAKSA OLABİLİR

Aslında adayların bulunduğu ilde olması gerekiyor. İzmir adayı ise İzmirli olması lazım. En azından bir ilişkisinin bağlantısının olması gerekir. Dışarıdan aday gelebilir m? Gelebilir. Başarılı olacaksa o da olabilir. Ama benim şahsi düşüncem İzmir’de bir aday varsa oralı olmalı bence.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYIMIZI BUGÜN AÇIKLAYACAĞIZ, İZMİRLİ BİR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Büyükşehir adayımızı bugün açıklayacağız. Genel başkan yardımcılarımızdan birisi. İzmirli bir genel başkan yardımcısı. İzmirli olan bir genel başkan yardımcımız kuvvetle muhtemel büyükşehir belediye başkan adayımız olacak. Kendisi mali müşavir. Birçok kişi tanıyor.

İZMİR HALKININ YAKINDAN TANIDIĞI BİR İSİM

Uzun yıllar partimizde çeşitli kademelerde görev yapmış bir abimiz kendisi. Hem genel hem yerel seçimlerde adaylıkları oldu. Ciddi projeleri olan, planlı ve disiplinli çalışan bir kimse. Doğma büyüme İzmirli. Ya da küçük yaşlarda İzmir’e yerleşmiş birisi. Çok iddialı olduğunu düşünüyorum. İzmir halkının yakından tanıdığı bir isim.

İZMİR’DE DE PROJE EKİBİMİZ VAR

Genel merkezde bir CEO ofis var. Bir de proje ofisimiz var. Yerelde İzmir’in projelerini İzmir ekibi hazırlıyor. Proje ekibimiz var. 24 Haziran’ın hemen akabinde çalışmaya başladık aslında. Mimar, sosyolog, şehir plancıları var ekipte. Çeşitli projeler hazırladı ekibimiz. Projelerimiz bir katalog ve sunum halinde sunulacak.

BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZI DA SOSYAL MEDYADA GÜMBÜR GÜMBÜR TANITACAĞIZ

Sosyal medyada aktif olduğumuzu söyledik. Büyükşehir adayımızı da sosyal medyada gümbür gümbür tanıtacağız, kampanyasını yürüteceğiz.

DAHA SAKİN BİR İZMİR HAYALİMİZ VAR

Daha sakin bir İzmir hayalimiz var. İzmir biraz daha turizm, tarım şehri. Sanayi şehri kimliği de var. Ama İzmir’in turizm ve tarımla özdeşleşen politikalar üreten bir şehir olmasını ve daha sakin bir şehir olmasını hayal ediyorum. Yükseklik yoğunluğu düşük olmalı. Ulaşımının sıkıntılı olmaması önemli. Temizlik anlamında bazı yerlerde sıkıntı var. Gecekondu bölgelerinin kentsel dönüşümle toparlanması gerekiyor. Düzgün bir şehir hayal ediyoruz.

HALKIMIZ KARAR VERSİN, PROJELERE VE GEÇMİŞ HİZMETLERE BAKSINLAR

31 Mart yerel seçimdir. Bekaa sorunu yoktur. İnsanımızı bunlarla kutuplaştırmasınlar. Neredeyse bir CHP’li bir AK Partili ile kız alıp vermeyecek. Biz politikalarımızı ve projelerimizi sunalım. Halk karar versin. Projelere ve geçmiş hizmetlere baksınlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası