Ege Postası
Geri

SP'li Canbay: İnatlaşma ve kamplaşmadan kimseye fayda gelmez

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. İnatlaşma ve kamplaşmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Canbay, toplumu huzursuz eden anarşiden de halkın huzursuz olduğunu...
SP'li Canbay: İnatlaşma ve kamplaşmadan kimseye fayda gelmez
Haberler / Politika
16 Haziran 2013 Pazar 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. İnatlaşma ve kamplaşmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirten Canbay, toplumu huzursuz eden anarşiden de halkın huzursuz olduğunu söyledi. Canbay, "Hepimiz aynı evin evlatlarıyız, farklı düşünceler mutlaka olacak." dedi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı'nın düzenlediği sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma toplantısı Miroğlu Oteli'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan SP İl Başkanı Fesih Bozan, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yerel seçim çalışmaları kapsamında sivil toplumla buluştuklarını anlatan Bozan, sivil toplumla ilişkiler başkanlığının sadece partilerinde olduğunu hatırlattı.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise Gezi Parkı eylemlerini eleştirerek, toplumu huzursuz etmek suretiyle adaletin getirilemeyeceğini belirtti. Sükuneti sağlamanın hükümetin görevi olduğunu dile getiren Canbay, iktidarın 'güç bende', eylemcilerin ise 'asarım keserim' gibi davranışlarda bulunmasının yanlış olduğunu söyledi. Gezi Parkı eylemlerinin 10 yıldır iktidarda olan hükümetten halkın memnun olmadığını gösterdiğini savunan Canbay, iktidar döneminde zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin arttığını iddia etti. Taksim'de çevre için duyarlı olan insanların haklı olduğunu, ancak sokak hareketlerinin kesinlikle yanlış olduğunu anlatan Canbay, kardeş kavgasına yönelik her adımın karşısında olduklarının altını çizdi. Türkiye'nin yaşadığı bu süreçte Batı medyasının nifak tohumu ektiğini ve yanlış yansıttığını dile getiren Canbay, muhalefetin de yangına adeta körükle gittiğini vurguladı. Canbay, "Hepimiz aynı evin evlatlarıyız, farklı düşünceler mutlaka olacak. Kardeş kavgasının daha önce yaşayanlar olarak bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapmalıyız. Ülkede şiddetin olmadığı, huzurun olduğu bir ortam için çaba göstermeliyiz." diye konuştu.

Canbay, uluslararası kuruluşlardan BM, IMF, NATO gibi kurumların anlatıldığı nerede bir sıkıntı varsa oraya müdahale edip huzuru sağlamadığını belirterek, "BM'nin ilk kararı Filistin topraklarında bir İsrail devletinin kurulması oldu. Bugün o topraklar İsrail işgali altında. Ülkemizde de hemen her yerde bu kuruluşlar konuşlu." dedi. Canbay, Suriye'de devam eden kardeş kavgasında ise Türkiye'nin sonuna kadar arabulucu olması gerekirken taraf haline geldiğini söyledi. Canbay, İran ve Türkiye'nin istemesi halinde Suriye'deki kardeş kavgasının bitirilebileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası