Ege Postası
Geri

Saadet Partisi’nde bir devir bitiyor: Gözler teşkilatlara çevrildi

Saadet Partisi’nde kongre hazırlıkları başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler teşkilata çevrildi.
Saadet Partisi’nde bir devir bitiyor: Gözler teşkilatlara çevrildi
Haberler / Politika
8 Mayıs 2024 Çarşamba 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Saadet Partisi’nde kongre hazırlıkları başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni dönemde aday olmayacağını ama siyasette aktif olarak yer almaya devam edeceğini belirtti. 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongre tarihinin kesinleştiğini duyurdu. 

30 HAZİRAN’DA BÜYÜK KONGRE

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, yeni genel başkanın seçileceği kongrenin 30 Haziran Pazar günü Ankara’da yapılacağını resmen açıkladı. 

“KARAMOLLAOĞLU MAALESEF YETERİ KADAR GÖREV YAPAMADI”

Kongreye ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Yüksek İdare Kurulu (YİK), Genel İdare Kurulu(GİK) ve Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Temel Bey kendi ifadesiyle de beyan ettiği gibi sağık nedenleriyle genel başkanlığı bir başka arkadaşımıza devretmenin daha faydalı olacağını söyledi. Yine kendi ifadesiyle bu seçim döneminde 3-4 yerde bulunabildi. O da miting meydanları, alan ve araziler gibi değil daha çok salon toplantıları ve televizyon programlarında geçti. Dolayısıyla partinin bu seçim döneminde başında maalesef yeterli miktarda görev yapamadı. Bu sebeplere istinaden, ‘ben bu görevi daha dinamik bir arkadaşa devredeyim’ dedi” ifadelerine yer verdi.

TEK ADAYLI KONGRE

Tek adaylı kongre yapacaklarının altını çizen Şerafettin Kılıç, “Haziran’ın 30’unda partimiz büyük kongreye gidecek. Bu süreçte genel başkan olmak isteyenler adaylıklarını açıklayabilirler. Teşkilatların ne düşündüğünü öğrenmek ve nabız tutmak için teşkilatlarla görüşüyoruz. İlçe başkanlarıyla, ilçe yönetimleriyle, il başkanlarıyla, il yönetimleriyle, kadın ve gençlik kollarıyla, Genel İdare Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleriyle, il sorumlularıyla, kurucular kurulu üyeleriyle yani bütün teşkilatın hiçbir kademesini dışarıda bırakmadan hepsiyle istişare toplantısı yapılıyor. Bu toplantılarda ‘kimi başkan adayı olarak görmek istediklerini soruyoruz. Arkadaşlarımızın verdikleri isimler yeniden irdelenecek ve sonunda tek adayla bu seçimlere katılmak gibi bir hazırlığımız var” ifadelerini kullandı.

“TEŞKİLAT GÖSTERİRSE…”

Genel Başkanlık talebinin olup olmadığına ilişkin sorulan soruya yanıt veren Kılıç, “Ben bugüne kadar herhangi bir görev talebinde bulunmadım. Genel Başkanlık gibi bir görev talebim yok. Teşkilat gösterirse sonrasını düşünürüz. Sosyal medyada olan bir takım isimler var. Teşkilatın içerisinde oluşan bir netice değil” dedi.

“ESKİDEN OLDUĞU GİBİ AZİMLE”

Kılıç açıklamasının devamında, “Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için yeni bir süreç başlayacak. Bu süreçte kim genel başkan olursa olsun teşkilatımız eskiden olduğu gibi azmi ve gayretiyle çalışmaya devam edecektir” dedi.

“DİĞER PARTİLERDEKİ GİBİ KULİS OLMAZ”

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise açıklamasında, “Bizim teşkilatımızda şahsen birilerinin destekled,iği aday olmaz. Herkes fikrini belirtir. Yaklaşık 3 bine yakın kişiyle istişare yapılacak. Buradan çıkan kararla genel başkan adayı belli olacak. Biz de diğer siyasi partiler de olduğu gibi kulis olayı olmaz” diye konuştu.

“GENÇ VE DİNAMİK”

Yeni seçilecek genel başkanın daha genç ve dinamik olması gerektiğnii aktaran Erduran, “Yaşı ilerlediği için kendisi bırakmayı arzu etti. Bilgisi ve tecrübesi vardı. Yaşça biraz daha genç olsaydı bu bilgi ve birikimleriyle hem teşkilatımıza hem de Türkiye’ye büyük katkıda bulunurdu. Gelecek olan genel başkan da muhtemelen çok genç bir başkan olacak. Onun bilgi ve birikimlerinden yararlanarak bu yolu yürütecek”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası