Ege Postası
Geri

Sabahın erken saatinde buz gibi suya atladılar

Edirne’de kutlanan Kakava Şenlikleri kapsamında romanlar, sabahın erken saatinde Tunca Nehri’nin buz gibi suyuna atladı.        Romanların etkinlikleri, dün akşam saatlerinde tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın...
Sabahın erken saatinde buz gibi suya atladılar
Haberler / Güncel
6 Mayıs 2013 Pazartesi 09:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Edirne’de kutlanan Kakava Şenlikleri kapsamında romanlar, sabahın erken saatinde Tunca Nehri’nin buz gibi suyuna atladı.

        Romanların etkinlikleri, dün akşam saatlerinde tarihi Kırkpınar Er Meydanı’nın bulunduğu Sarayiçi mevkiinde başladı. Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan etkinlikler, romanların yoğun olarak yaşadığı Menzilahir Mahallesi’nde devam etti. Geceyi eğlenerek geçiren romanlar, sabah saat 04.00 sıralarında Tunca Nehri’ne doğru akın etmeye başladı. En güzel elbiselerini giyen farklı yaş grubundaki romanlar, nehir kenarında yüzünü yıkadı, yazdıkları dilekleri suya bıraktı. Romanların suyla buluşmasını izlemek amacıyla çok sayıda yerli ve yabancı turist Edirne’ye geldi. Otobüslerle Sarayiçi’ne gelen turistler de Fatih Köprüsü üzerinde yazdıkları dilekleri nehir sularına bıraktı. Oyun havaları eşliğinde dans eden roman kızlarına turistler de eşlik etti. Eğlence günün ilk ışıklarına kadar devam etti.

        Sabahın erken saatlerinde nehir kenarında toplanan yüzlerce insan arasında yer alan bir roman genç, soğuğa aldırmayarak nehir suyuna atladı. Nehirde bir süre yüzen genç, tarihi Fatih Köprüsü’nün ayağına çıktı. Kendisini izleyenlerden para talep eden gence vatandaşlar alkışla cevap verdi. Nehir suyundan yıkanarak arınan insanlar bu kez, yeni yılın bolluk, bereket ve huzur getirmesi için ağaçlardan dallar kesti.

        Erdem Güğümgüler, Kakava Şenlikleri’nde huzur, mutluluk ve bereket dilediklerini söyledi. Roman toplumu arasında yapılan şenliklerde yeni yılın huzur getirmesinin dilendiğini anlatan Güğümgüler, nehir kenarına gelen insanların yaptıkları dileklerin kabul edileceğine inanıldığını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası