Ege Postası
Geri

Sabuncubeli tüneli için kritik onay

Ulaştırma Bakanlığı’nın önemli projeleri arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli için İzmir Valiliği’nden kritik bir onay geldi. Tünel inşaatını devralan Kalyon İnşaat’ın proje için gerekli malzemeyi sağlayacağı Bornova’daki yeni taş ocağına ÇED muafiyeti verildi. Sabuncubeli tüneli için kritik onay
Sabuncubeli tüneli için kritik onay
Haberler / İzmir
31 Mayıs 2016 Salı 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli projesi için yapılacak yeni taş ocağına Valilik’ten beklenen onay geldi.

Zeminde yaşanan zorluklar,  tünel inşaatında yaşanan çökme, projede üst üste gelen ertelemeler ve son olarak da yüklenici firmanın iflası nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli’nde yine kritik bir gelişme yaşandı. Tünel inşaatını devralan Kalyon İnşaat firmasının Bornova ilçesi Kurudere Mevkii’nde kuracağı yeni taş ocağı için İzmir Valiliği tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Firmanın tünel inşaatı için gerekli malzemeyi çıkartacağı taş ocağı Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci dışında bırakıldı. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 1 milyon 100 bin liralık yatırımla hayata geçirilecek ve yılda 360 bin ton malzeme çıkartılması planlanan bin 500 metrekarelik taş ocağı sahası için ÇED raporuna gerek görmedi. Resmi kurumların tamamından gerekli onayı alan tesisin tünel inşaatının tamamlanacağı 2018 yılına dek işletilmesi öngörülüyor.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası