Ege Postası
Geri

Sağlar: Fermuar yöntemi değil ön seçim

CHP’de Parti Meclisi’nin aday belirleme yöntemini netleştirmek üzere 15 Şubat’ta yapacağı toplantı öncesinde ön seçim tartışmaları hızlandı.
Sağlar: Fermuar yöntemi değil ön seçim
Haberler / Politika
8 Şubat 2015 Pazar 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP PM üyesi Fikri Sağlar, “Bir sol, sosyal demokrat parti olarak CHP’nin milletvekillerini hakim denetiminde, tüm üyelerin katıldığı bir ön seçimle belirlemesi gerekir” dedi. CHP’nin 23 Aralık’ta yapılan PM toplantısında aday yönetmeliğinde yapılan değişikliğin ardından yaşanan parti içinde tartışmalara neden olan “ön seçim” konusunun 15 Şubat’taki toplantıda netleşmesi bekleniyor.
Yönetmeliğin 550 milletvekilinin yüzde 15’inin merkez yoklaması yoluyla belirlenmesine ilişkin hükmü, PM’nin geçen toplantısında aday belirleme sürecinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun elini rahatlatacak şekilde değiştirilmişti. Yapılan düzenlemeye göre daha önce ön seçim yapılmayan yerlerde uygulanan genel merkez kotası, ön seçim ya da eğilim yoklaması yapılan illerde de belli sıralar için kullanılabilecek. “Fermuar yöntem” olarak isimlendirilen bu yönteme göre Parti Meclisi kararıyla genel merkez için seçilme şansı yüksek illerde ilk sıralar ayrılabilecek.
Yönetmelikte yapılan bir başka değişilikliğe göre de hakim denetiminde ön seçimin yanı sıra eğilim yoklaması yöntemi de kullanılabilecek.

‘GELENEĞİNDE VAR ZATEN’
CHP Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, bir sol, sosyal demokrat parti olarak CHP’nin milletvekillerini hakim denetiminde, tüm üyelerin katıldığı bir ön seçimle belirlemesi gerektiğini söyledi. Sağlar, “CHP böyle bir geleneğe de sahiptir zaten. Parti üyelerinin kendisini temsil edecek belediye başkanlarını, milletvekillerini belirleme hakkı vardır. Umarım 15 Şubat’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında CHP üyelerinin hak ve sorumluluklarına saygı gösterilecek bir karar alınacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası