Ege Postası
Geri

Sağlık Bakanlığı’ndan helikopterli ve ambulanslı bayram tedbiri

Sağlık Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili süresince İzmir'de otoyol yakınında helikopterli ve ambulanslı önlemler alındı.
Sağlık Bakanlığı’ndan helikopterli ve ambulanslı bayram tedbiri
Haberler / Güncel
14 Haziran 2024 Cuma 16:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili süresince 3 bin 287 ambulans ve 19 bin 83 Acil sağlık hizmeti personeli ile 171 UMKE aracı ve 855 UMKE personelinin görev yapacağını belirtti. Bu kapsamda İstanbul, Ankara ve İzmir illeri başta olmak üzere ülke genelinde çevre yolu bağlantı noktalarında; sağlık tedbiri alarak acil durumlara en kısa sürede müdahale edebilmek için helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE timi ve motorize ekiplerin hazır bekletileceği ifade edildi.

İzmir'de, yoğunluk oluşması beklenen Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar ve Güzelbahçe'yi kapsayan güney bölgesi için 1 helikopter ambulansı, 1 UMKE Timi, 1 acil yardım ambulansı, 1 motorize ambulansla birlikte 11 acil sağlık hizmeti personeli görev alacağı bildirildi. İzmir şehir içinde ise çevreyolu üzeri Bayraklı ve Bornova bölgesi için 1 UMKE Timi, 1 motorize ambulans, 1 acil yardım ambulansı olmak üzere 7 acil sağlık hizmeti personeli hizmet vereceği öğrenildi. Çanakkale-İzmir karayolunda Menemen bölgesinde de, 1 acil yardım ambulansı, 1 motorize ambulans olmak üzere toplam 4 acil sağlık hizmeti personeli görev alacağı kaydedildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası