Ege Postası
Geri

Sağlık-Sen'den toplu sözleşme masasından yeni kazanımlar sözü

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürmek için masada olduklarını söyledi. Toplu sözleşme süreciyle ilgili bir açıklama yapan Memiş, geçen yılki toplu sözleşmede...
Sağlık-Sen'den toplu sözleşme masasından yeni kazanımlar sözü
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürmek için masada olduklarını söyledi. Toplu sözleşme süreciyle ilgili bir açıklama yapan Memiş, geçen yılki toplu sözleşmede birçok kazanım elde ettiklerini hatırlatarak, “Bu yılki öncelikli taleplerimiz arasında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek ödeme oranlarının artırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, büyük şehirlerde görev yapan sağlık çalışanlarının özel hizmet tazminatlarına ek 20 puan verilmesi, kadrolu olamayan başta 4/C’li kamu görevlileri olmak üzere diğer sözleşmelilere de kadro verilmesi bulunuyor.” dedi.

    Memiş, yaptığı yazılı açıklama ile dün başlayan toplu sözleşme görüşmelerini değerlendirdi. Memiş, geçen yıl ilk kez gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinden, 112’lerin özellikli birim sayılması, bir buçuk aylık ek ödemenin peşin ödenmesi, 375’e göre ödenen ek ödemelerin ayın 15’inde maaşla birlikte ödenmesi, şoförlük yapan ATT personeline yüzde 10 ek puan verilmesi gibi birçok kazanım elde ettiklerini hatırlattı.

    Memiş, bu yılki öncelikli talepleri arasında ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ek ödeme oranlarının artırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, büyük şehirlerde görev yapan sağlık çalışanlarının özel hizmet tazminatlarına ek 20 puan verilmesi, kadrolu olamayan başta 4/C’li kamu görevlileri olmak üzere diğer sözleşmelilere de kadro verilmesinin bulunduğunu söyledi.

    "LAF DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ"

    Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Sağlık-Sen’e gösterdiği ilgi ve teveccühün elde edilen başarıdan geldiğine dikkat çeken Memiş, “Biz, laf değil hizmet üretiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Görüşmelerine başladığımız 2014 ve 2015 yıllarının toplu sözleşmesinde, taleplerimiz karşılık bulana kadar çalışacağız. Kamu İşveren Heyeti ve bakanlıklarımızın haklı taleplerimize olumlu yaklaşacaklarına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası