Ege Postası
Geri

Sahilden kaçan soluğu yaylalarda alıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte sahilden bunalan vatandaşların akınına uğrayan Giresun yaylaları, kalabalık görüntüsüyle adeta şehir meydanını andırıyor.Sahil kenarındaki bunaltıcı sıcak havadan ve rutubetten kaçan Giresunlular, serinlemek...
Sahilden kaçan soluğu yaylalarda alıyor
Haberler / Genel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Havaların ısınmasıyla birlikte sahilden bunalan vatandaşların akınına uğrayan Giresun yaylaları, kalabalık görüntüsüyle adeta şehir meydanını andırıyor.

Sahil kenarındaki bunaltıcı sıcak havadan ve rutubetten kaçan Giresunlular, serinlemek ve daha ferah bir tatil geçirebilmek için yaylalara akın ediyor. Onlarca arabanın piknik için mekan tuttuğu alanlar ilk bakışta şehir meydanındaki görüntüleri hatırlatırken, tüten mangal dumanları ise ilginç karelerin oluşturuyor. Giresun yaylaları farklı şehirlerden gelenler yanı sıra son zamanlarda Ortadoğu ülkelerinden gelen turistleri de ağırlıyor.

Yaylaların sıhhat kaynağı olduğunu söyleyen emekli banka müdürü Dursun Kara, “Şeker hastasıyım, 160-170 ortalama. Buraya gelince 100′ün altına iniyor. Burada rahat uyuyabiliyoruz. Bir hafta öncesine kadar soba yakıyorduk. Şu anda bile çifte yorganla yatıyoruz. Burada her şeyin tadı başka. Yediğimizden zevk alıyoruz. Ot, yaprak yesek bile biftek yemiş gibi oluyoruz.” diye konuştu.

Tatil için Muğla’dan Kulakkaya Yaylası'na çıkan Gülşen Deniz ise “Böyle bir güzellik görmedim. Böyle bir havayı hiç solumadım. İnsanlar ne edip etsin buralara gelsinler. Sahilde tatil yaptıklarını düşünüp de zaman kaybetmesinler. Burada çam ağaçları arasında serin bir ortamdayız. Manzara muhteşem. Bu mevsimde arayıp da bulamayacağımız bir ortamın içindeyiz. Hayran kaldım.” diye belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası