Ege Postası
Geri

Şahin: Kur’an bütün kitapların ana kaynağı

Ordu'nun İkizce Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 18’i bayan, 4’ü erkek 22 öğrencinin hafızlık icazet merasimi yapıldı. İcazet töreninde konuşan İkizce Müftüsü Necip Eren, Kur’an kursları hakkında bilgi vererek,...
Şahin: Kur’an bütün kitapların ana kaynağı
Haberler / Genel
25 Temmuz 2013 Perşembe 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ordu'nun İkizce Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 18’i bayan, 4’ü erkek 22 öğrencinin hafızlık icazet merasimi yapıldı.

İcazet töreninde konuşan İkizce Müftüsü Necip Eren, Kur’an kursları hakkında bilgi vererek, "Merkez Kur’an kursumuzdan 70 öğrencimiz eğitim öğretim görmekte. 35 öğrencim hafızlık yapmakta. Hafızlık uzun süre sabırla, metanetle çalışmanın tatlı bir meyvesi. Kolaylıkla kazanılan bir şey değil.” dedi.

Törene katılan İkizce Kaymakamı Ali Doğan, genç hafızları, ailelerini ve hocalarını kutladı. Emekli Müftü Osman Şahin ise Kur’an-ı Kerim’in 'oku' emrine dikkat çekti. Osman Şahin, "Günlük hayatınızda bir kitabı bir kere okuyorsunuz. Gazeteler her gün yenileniyor ve okunuyor. Kur’an ise ilahi bir kitap. Yeryüzünde en fazla okunan kitap. Dünyadaki bütün kitapların, ana kaynağı yine Kur'an'dır. Bütün kitapların içerisindeki bilgiler Kur’an'da mevcut. Onun için en çok okunan kitap. Onu okudukça okuyasınız gelir, doyamazsınız okumaya. Kur’an aynı zamanda en iyi arkadaştır. Karşılık beklemez insanoğlu gibi. Öyle bir arkadaştır ki, yap dediklerini yaparsanız, hem dünya hem de ahiretinizin kurtulmasına vesile olur. Böyle bir başka arkadaş bulmak mümkün müdür'" şeklinde konuştu.

Törende 3 bayan hafize şiirler okurken, erkek öğrenciler de kısa surelerin ardından dua yaptı. Ardından protokol üyeleri tarafından hafız ve hafizelerin belgeleri takdim edildi. İcazet merasimine, Kaymakam Ali Doğan, İlçe Müftüsü Necip Eren, Belediye Başkanı Birol Kaygı, Garnizon Komutanı Nevzat Oğuz, İlçe Emniyet Amiri Aydın Kılıç, Ünye İlçe Müftüsü Aydın Yığman, Fatsa İlçe Müftüsü Şenel Yılmaz, Emekli İl Müftüsü Osman Şahin, Eğitim Merkezi Görevlisi Emin Karabıyık, İl Müftü Yardımcısı Saim Şirin, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, öğrenci velileri, çok sayıda din görevlisi ile vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası