Ege Postası
Geri

Sahnede ekskavatör var

Borusan Makina ve Güç Sistemleri İzmir Bölge Müdürlüğü, Kemalpaşa’daki yeni tesislerine taşındı. 20'nci yılını kutlayan Borusan’ın yeni tesislerin açılışında, sahneye giren Türkiye’deki tek hibrit aracı CAT 336E ekskavatör ilgi odağı oldu.
Sahnede ekskavatör var
Haberler / Ekonomi
25 Nisan 2014 Cuma 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İnşaat çalışmaları 2013 yılının Şubat ayında başlayan Borusan İzmir Bölge Müdürlüğü’nün yeni tesisleri düzenlenen törenle açıldı. Açılışa İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Borusan Makina ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Ercüment İnanç’ın yanı sıra üst düzey firma yöneticileri katıldı.

Tesiste toplam 72 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Borusan Holding CEO’su Agah Uğur her durumda yatırıma devam ettiklerini söyledi. Ekonominin belirsizlikleri sevmediğinin de altını çizen Uğur, “1998, 2001 ve 2008 krizlerini dünya ülkeri uzun süre atlatamazken Türkiye hılı bir şekilde başarıyla geçiştirdi. Yani bizde o kadar hızlı yukarı çıkış başlıyor ki “yatırım yapmayalım mı acaba'' diye endişemiz daha az oluyor” dedi.

Türk işadamlarının bugünü değil yarını düşünerek hareket ettiğini vurgulayan Uğur, "Yatırımlara mutlaka devam edin ve asla durmayın. Bizler de insana, sisteme, teknolojiye ve yarına yatırım yapıyoruz. Sizlere bunu hissettirmek istiyoruz. Yapacağımız yatırımlar ve sizin öngörülerinizle ilişkilerimiz daha da derinleşecek. Biz hazırız; eminim ki siz de hazırsınız” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yılı 4.3 milyar dolar ciro ile kapattıklarını kaydeden Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bunun yüzde 82’si işadamlarına ürün ve hizmet satarak oldu. Bu da onların ne denli güvenini kazandığımızı gösteriyor. Tabi ki böyle bir iş modeli yaratmakta duygusallık ve ekonomik fayda öne çıkıyor. Sizlerin daha başarılı olmanız için fayda sağlamıyorsak bizim de başarılı olma şansımız azalır."

Agah Uğur’un konuşmasının ardından Borusan üst yöneticileri ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk tesisin açılışını yaptı.

HEM EKONOMİK HEM EKOLOJİK
Açılışta Türkiye’deki ilk Hybrid kazacı aracı Cat 336E’nin de tanıtımı yapıldı. Ekonomik açıdan akıllı, ekolojik açıdan bilgili bir yardımcı olarak nitelendirilen Cat 336E Hybrid Kanal kazmaktan kamyon yüklemeye kadar uzanan dönüş yoğunluklu operasyonlar için “kurtarıcı” olarak görüldüğü belirtildi. Yüksek performans sağlayan 336 modelinin Hybrid olanını hayata geçirdiklerini kaydeden firma yetkilileri, Caterpillar hybrid teknolojisi sayesinde sektördeki en yüksek yakıt ekonomisini sağladığının altını çizdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası