Ege Postası
Geri

Sait Başbakan'la birlikte Kosova'ya gidecek!

Ailesi Kosova göçmeni olan AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Başbakan Erdoğan’ın 23 Ekimde yapacağı bir günlük Kosova gezisinde yer alacak. 3 Kasım’da Kosova’da yerel seçim yapılacak.
Sait Başbakan'la birlikte Kosova'ya gidecek!
Haberler / Politika
16 Ekim 2013 Çarşamba 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dost ve kardeş ülke Kosova’da 3 Kasım’da yerel seçimler yapılacak. İzmir’de ismi AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında geçen İzmir milletvekili Rifat Sait, Başbakan Erdoğan’ın 23 Ekim’de yapacağı bir günlük Kosova gezisinde yer alacak. Sait için Kosova seçimlerinin ayrı bir önemi var. Ailesi 1956 yılında Kosova’dan Türkiye’ye göç etmiş olan Rifat Sait, Kosova’da iyi tanınıyor. Bugün Kosova’da 40 Bin kadar soydaşımız bulunuyor. 3 Kasımda yapılacak Kosova’daki yerel seçimlerde Türkler ağırlıklı yaşadıkları Mamuşa’da Belediye başkanlığı ve ikinci büyük kent olan Prizren’de de Başkan yardımcılığını alabilmek için yarışacaklar. Kosova seçimleri Rifat Sait için İzmir’deki seçimlere antrenman niteliği taşıyor.

Balkanlardan İzmir’e karşılıklı hemşeri desteği

Kosova seçimleri Rifat Sait için bir anlamda ahde vefa örneği olacak. Kosova’nın Kamu bakanı Mahir Yağcılar ve milletvekili Enis Kervan 2011 genel seçimlerinde İzmir’e gelerek seçim çalışmalarına katılmış ve Sait’e destek vermişlerdi. Aynı şekilde 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Kosova, Arnavutluk, Bosna ve Makedonya’dan İzmir’e çok sayıda Bakan, milletvekili ve Belediye Başkanı gelerek seçim çalışmalarında yer alması bekleniyor. Bilindiği gibi İzmir’de iki milyona yakın Balkan göçmeni yaşıyor. Rifat Sait, İzmir’deki Balkan göçmenlerinin desteğini de alarak 6.sıra gibi kritik bir yerden milletvekili seçilmeyi başarmıştı. Diğer yandan Rifat Sait’in Balkanlarda ciddi bir EXPO lobi çalışması yaptığı biliniyor.

Başbakan Erdoğan 23 Ekim’de Kosova’ya gidiyor

23 Ekim’de Kosova’yı ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Türk firması (Limak) tarafından yapılan Başkent Priştine Âdem Yaşari Havalimanı’nın açılışını yaptıktan sonra Türklerin en fazla nüfusa sahip oldukları Prizren kentinde soydaşlara seslenmesi bekleniyor. Önceki seçimlerde Kosova’yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Prizren’deki toplantısına on binlerce kişi katılmış ve adeta miting havası içinde soydaşlara seslenmişti. Aynı Kosova’da bir süre önce yapılan mitingde, binlerce Kosovalı soydaş, Taksim olaylarına gönderme yaparak, “Dik dur eğilme, Kosova seninle” şeklinde tezahürat yapmışlardı.

Kosovalıların Erdoğan sevgisi

Kosovalılar Başbakan Erdoğan’ı oldukça fazla seviyorlar. 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden biri Tayyip Erdoğan Başbakanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti olmuştu. Başbakan Erdoğan’ın da Kosova’ya özel bir ilgi ve sevgisi var. Kosova’da Osmanlının şehit padişahı Sultan Murat’ın türbesi bulunuyor ve bu oldukça manevi değerin önemini gösteriyor. Başbakan Erdoğan’ın Kosova’da ailece görüştüğü eski dostları da bulunuyor. Anlaşılan o ki; 3 Kasımda yapılacak olan Kosova yerel seçimleri Mart ayında Türkiye’de yapılacak olan yerel seçimler için bir pratik olacak. Kosova’daki seçim sonuçları hiç kuşkusuz Kosova göçmeni olan AK Parti İzmir milletvekili ve dışişleri komisyonu üyesi Rifat Sait için ayrı bir önem taşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası