Ege Postası
Geri

Sait’ten balıkçılara destek

2012-2013 sezonuna ait ‘Yeni Dönem Balıkçılık ve Av Sezonu Açılış Toplantısı’nda İzmirli balıkçılara, denetim sırasında ve avlanırken uymaları gereken kurallar anlatıldı.
Sait’ten balıkçılara destek
Haberler / Yerel Politika
30 Ağustos 2013 Cuma 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Tarım il müdürlüğünde yapılana toplantıya AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Su Ürünleri Avcılık ve Kontrol Birim Sorumlusu Mustafa Erkan, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya , İzmir Birlik Başkanı Ahmet Yapıcı, jandarma, sahil güvenlik ve İzmir Büyükşehir temsilcileri ile sektör paydaşları ve balıkçılar katıldılar. Toplantı öncesi balıkçılara Su Ürünleri Avcılık ve Kontrol Birim Sorumlusu Mustafa Erkan tarafından kısa bir eğitim verildi.

Yeni tedbirler almaya devam edeceğiz

Denizlerdeki balık varlığını koruyabilmek için İzmirli balıkçılardan yasayla belirlenen kurallara uymasını isteyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, balık nesillerinin tükenmemesi için yeni tedbirlerin alınmaya devam edeceğini belirtti. Bakanlığın yeniden yapılandırılmasıyla birlikte yaklaşık 2 yıl önce ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün kurulduğunu anlatan Güldal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Müdürlüğün kurulmasıyla birlikte sektöre ait çalışmalar daha etkin yürütülmeye başlandı ve Genel Müdürlüğümüz balık varlığının korunmasıyla ilgili çokta etkin çalışmalar yürütüyor. Emin olun denetimlerin en büyük katkısı, yine bu işten ekmek yiyen sizlere olacaktır.”
İzmir sularındaki hayvan varlığının korunmasında deniz polisinin, sahil güvenliğin ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Güldal, daha önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte hareket etmeyi temenni etti.

Sait, üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Toplantıda söz alan İzmir Milletvekili Rıfat Sait, hali hazırda yürürlükte olan 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun yenilenmesi ile ilgili beklentileri bildiğini ve bu beklentilerin karşılanması için elinden geleni yapacağının altını çizdi. Hazırlıkların sürdüğü yeni yasayla ilgili olarak Sait, “Su ürünleriyle ilgili yasanın çıkartılmasında bize düşen görev neyse, samimiyetle söylüyorum gerekeni yaparız. Yasaya ilave edilmesi, düzeltilmesi gereken bir konu varsa bunları konuşuruz. Bu da bizim katkımız oluruz” dedi. Sait, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için 15 Nisan 2013 tarihinde başlayan genel av yasağının, gırgır gemileri için 1 Eylül 2013 de, trol gemileri için 15 Eylül 2013 de sona ereceğini ve yeni av sezonunun başlayacağını bildirdi. Sait, yeni av sezonu için balıkçı reislerine hayırlısı olsun temennisinde bulunarak, Vira Bismillah dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası