Ege Postası
Geri

Salih Uzun, Cemil Tugay'ı mı destekleyecek? Net açıklama geldi

Gazeteci İsmail Küçükkaya bugünkü programında Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un CHP İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay’ı destekleyeceğini öne sürmüştü. Açıklama sadece İzmir kamuoyunda değil, Türkiye çapında ses getirmişti. Tepkiler üzerine Salih Uzun, sosyal medyadan açıklama yaptı. Milletvekili Uzun, "İttifak hukuku içinde sahada birlikte yakın çalıştığımız CHP İzmir BB Adayı Sn. Cemil Tugay’a seçim yarışında başarı dileklerimi ilettim. Ancak değerli İsmail Küçükkaya’nın bu dileğimi canlı yayın sırasında “destek” olarak ifadelendirmesi ile bir yanlış anlaşılma olabileceğini düşünüp hemen kendisini aradım. Sağolsun İsmail bey de hiç vakit geçirmeden gayet güzel ve anlaşılır bir şekilde meramımı anlattı. Ben büyükşehirlerde aday çıkarma konusunda farklı düşünmüş olsam da partim aday çıkardıktan sonra başka bir parti adayını desteklemem söz konusu bile olamaz. Bunu her şeyden önce partimize, adayımıza ve sahada fedakarca ter döken partililerimize haksızlık sayarım." dedi.
Salih Uzun, Cemil Tugay'ı mı destekleyecek? Net açıklama geldi
Haberler / Yerel Politika
1 Mart 2024 Cuma 22:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, bugün sabah Halk TV canlı yayınında Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Programda kendisine Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun tarafından gelen mesajı açıklayan Küçükkaya, Uzun’un “İttifak döneminde yan yanaydık, çok pozitif bir insan. Olağanüstü pozitif bir kişi olduğu kendisine başarılar diliyorum. Büyükşehir adaylığı döneminde Cemil Tugay'ı destekliyorum” dediğini ileri sürdü.

Bu açıklamada sadece İzmir kamuoyunda değil, Türkiye çapında ses getirdi. Gelen tepkiler üzerine Demokrat Partili vekil Salih Uzun, sosyal medya hesabı X'ten geniş bir açıklama yaptı.

Salih Uzun açıklamasında bir yanlış anlama olduğunu belirterek, "Ben büyükşehirlerde aday çıkarma konusunda farklı düşünmüş olsam da partim aday çıkardıktan sonra başka bir parti adayını desteklemem söz konusu bile olamaz. Bunu her şeyden önce partimize, adayımıza ve sahada fedakarca ter döken partililerimize haksızlık sayarım.Bu vesile ile bir kez daha duyuralım.Demokrat Partimizin İzmir BB adayı Sn. Dr. Burcu Bostancıoğlu'dur." dedi.

Salih Uzun'un açıklamasının tamamı şöyle;

"Bu twitim sadece İzmirli seçmenlerimiz ve diğer bütün illerdeki Demokrat Partili tüm dostlarım içindir:
 
Bu sabah Halk TV’de;  
2023 Milletvekili seçiminde aynı seçim bölgesinde son derece yapıcı tavırları ile bana destek olan, ittifak hukuku içinde sahada birlikte yakın çalıştığımız CHP İzmir BB Adayı Sn. Cemil Tugay’a seçim yarışında başarı dileklerimi ilettim. Bu konuda gayet samimiyim ve başarı dileklerimi tekrar ediyorum.

Ancak değerli İsmail Küçükkaya’nın bu dileğimi canlı yayın sırasında “destek” olarak ifadelendirmesi ile bir yanlış anlaşılma olabileceğini düşünüp hemen kendisini aradım. Sağolsun İsmail bey de hiç vakit geçirmeden gayet güzel ve anlaşılır bir şekilde meramımı anlattı.

Gelelim işin özüne:
Ben büyükşehirlerde aday çıkarma konusunda farklı düşünmüş olsam da partim aday çıkardıktan sonra başka bir parti adayını desteklemem söz konusu bile olamaz. Bunu her şeyden önce partimize, adayımıza ve sahada fedakarca ter döken partililerimize haksızlık sayarım.

Bu vesile ile bir kez daha duyuralım.

Demokrat Partimizin İzmir BB adayı Sn. Dr. Burcu Bostancıoğlu; doğup büyüdüğü kente Konak Belediye Meclis Üyesi olarak hizmet etmiş, “madde bağımlılığı ile mücadele” konusunda İzmir’de birçok projede gönüllü olarak çalışmış genç ve başarılı bir akademisyen ve siyasetçidir.

İzmir’in ilçelerinde de çok sayıda yetkin adayımız, İzmir’e ve İzmirli seçmene gönül rahatlığıyla oy verebilecekleri seçenek olarak sahadalar.  

Zor zamanlarda aday olarak mücadele eden tüm Demokrat Partili adaylarımıza sonsuz teşekkürler."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası