Ege Postası
Geri

Samsunlu iş adamları TUSKON Dünya Ticaret Fuarı'nın meyvesini toplamaya başladı

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından bu yıl 18.'si düzenlenen Dünya Ticaret Fuarı'na Samsun’dan katılan Karadeniz Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları yaptıkları görüşmelerin meyvelerini...
Samsunlu iş adamları TUSKON Dünya Ticaret Fuarı'nın meyvesini toplamaya başladı
Haberler / Ekonomi
2 Temmuz 2013 Salı 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından bu yıl 18.'si düzenlenen Dünya Ticaret Fuarı'na Samsun’dan katılan Karadeniz Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi iş adamları yaptıkları görüşmelerin meyvelerini almaya başladı.

Fuar dönüşü KASİAD binasında yapılan değerlendirme toplantısında, fuara katılan ve katılamayan iş adamları bir araya gelerek ticaret fuarını değerlendirdi. KASİAD Yönetim Kurulu ve İnşaat Komisyonu Üyesi Aykut Karabacak, 15 üye firmayla fuara katıldıklarını, verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi. Karabacak, şöyle dedi:

"Fuar dönüşü görüştüğümüz firmalarla takiplerimizi hızlandırarak, firmalarımızı ihracat yapacak seviyeye getirdik. Firmalardan bazıları talep alıp sözleşmelerini imzalarken, bazıları ise üretim bantlarını görmek isteyen yurt dışı firmaları ile randevulaştı. Diğer firmaların görüşme trafikleri ise devam ediyor. Buralardan da olumlu neticeler alınacağını umuyoruz. Samsunlu iş adamlarının ihracat yapıyor olmasından ve KASİAD olarak ihracatta köprü olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Samsunda üretim yapan Günsan Madeni Eşya Sanayi adına fuara katılan Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Gündoğdu, “Bu yıl ilk defa fuara katıldım. Heyecan verici bir ortamdı. Önceden belirlediğim, faaliyet alanlarını bildiğim firmalarla altı ayda yapamayacağım kadar çok verimli iş görüşmeleri yaptım. Firmamı tanıttım. Ticari bağlantılar kurdum. İhracat uzun soluklu bir iş ama biz bu süreci kısalttık. İnşallah önümüzdeki günlerde ihracatımızı da gerçekleştirmeye başlayacağız. KASİAD, Anadolu esnafına ufuk oldu. Bizlere yol gösteren ve cesaret veren KASİAD yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kavak Organize Sanayi Sitesi'nde dış cephe ve ısı izolasyon sistemleri üzerine üretim yapan Yaşar Engin de şunları ifade etti: “İşin aslı, KASİAD’dan arkadaşların katılalım teklifine başta sıcak bakmadım. Faydalı olacağını çok düşünmemiştim. Son anda katılalım dedim. Müthiş bir organizasyonla karşılaştım. Bizlerin ürün satma isteğinden çok bizden ürün almaya gelmiş bir kitleyle karşılaştım. Bizlerin satış yapabilmesi için her ayrıntı düşünülmüştü. Kendimi ofisimde gibi hissettim. Görüşmelerim netice vermeye başladı. Şu anda Moğolistan ve Iraklı firmalardan ürün talebi aldım. İhracat için üretim hazırlıklarına başladım. Sanırım temmuz ayı sonuna doğru ihracatımız gerçekleşmiş olur. Ayrıca, Moğolistan’da bir firma ile distribütörlük anlaşması yaptık. Başka ülkelerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Dünya ticareti bu fuarda dönüyor. Artık KASİAD’ın her programının takipçisi olacağım. Bizlere ufuk veren KASİAD'a teşekkür ediyorum.”

İş adamı Süleyman Tellioğlu da “İşlerimin yoğunluğundan dolayı önemini kavrayamadığım bir organizasyonda, ticaret adına neler kaybettiğimi burada konuşulanları duyduktan sonra daha iyi kavradım. Bundan sonraki programları kesinlikle takip edeceğim.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası