Ege Postası
Geri

‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası Bursa’da sahnelendi

‘52.Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında sahnelenen Mozart’ın ‘Saraydan Kız Kaçırma’ adlı operası, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla...
‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası Bursa’da sahnelendi
Haberler / Kültür - Sanat
26 Haziran 2013 Çarşamba 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘52.Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında sahnelenen Mozart’ın ‘Saraydan Kız Kaçırma’ adlı operası, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘52. Uluslararası Bursa Festivali’, İzmir Devlet Operası ve Balesi’nin ‘Saraydan Kız Kaçırma’ adlı operasına ev sahipliği yaptı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda seyirciyle buluşan opera, Bursalı sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Wolfgang Amadeus Mozart’ın eserinden sahneye uyarlanan operada, 16. yüzyılın İstanbul’unda geçen eşsiz bir aşk hikayesi gözler önüne serildi. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu, Selman Ada’nın yönettiği, Ali Hoca’nın koro şefliğini üstlendiği opera, İzmir Devlet Operası ve Balesi sanatçılarının sahne performanslarıyla renkli görüntülere imza attı. Dekorundan ışığına, kostümlerinden danslarına kadar görsel bir şölenin seyirciyle buluştuğu gösteride dekor Kaan Güreşçi, kostümler Gülay Korkut, ışık Müfit Özbek ve koreografi de Murat Ersoyluoğlu imzasını taşıyor. Operada orkestra ise Winfried Müller ve Gaetano Soliman’ın şefliğinde muhteşem müziklerle dinleyicileri büyülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası