Ege Postası
Geri

Sarıyer'de kiliseye silahlı saldırı: 1 ölü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne ayin sırasında saat 11.40 sıralarında maskeli iki kişi silahlı saldırı düzeledi. Ayine katılanlardan C.T. yaşamını yitirirken, yaralıların da olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı. Öte yandan İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin görsel, işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı getirildi.
Sarıyer'de kiliseye silahlı saldırı: 1 ölü!
Haberler / Güncel
28 Ocak 2024 Pazar 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’da kilise ve ayindekilere yönelik silahlı saldırıyı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Yerlikaya, X hesabında “Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

ADALET BAKANI TUNÇ: BAŞSAVCI VEKİLİ VE İKİ CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da kilisede ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Tunç, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”

YAYIN YASAĞI GELDİ

Santa Maria Kilisesi’nde bugün saat 11.40'ta meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı alındı.

Yayın yasağı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca duyuruldu. Açıklama şöyle:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde  meydana gelen saldırıya ilişkin  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından olay ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir.”

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI TAJANI: TÜRK MAKAMLARININ FAİLLERİ YAKALAYACAĞINDAN EMİNİM

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde bugün yapılan ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Tajani, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Santa Maria Kilisesi’ne yapılan alçakça saldırıyı kınıyor, başsağlığı diliyorum. Bakanlığımız, Ankara'daki Büyükelçiliğimiz ve İstanbul'daki Başkonsolosluğumuzla irtibat halinde durumu takip etmektedir. Türk makamlarının failleri yakalayacağından eminim."

ALİ YERLİKAYA’DAN ‘SANTA MARİA KİLİSESİ’ AÇIKLAMASI: MENFUR SALDIRIYI LANETLİYORUZ, ŞİDDETLE KINIYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, maskeli iki kişi tarafından bu sabah saat 11.40’ta silahlı saldırı düzenlenen Santa Maria Kilisesi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

Yerlikaya, şunları söyledi:

“BU MENFUR SALDIRIYI LANETLİYORUZ, ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“Bu sabah 11.40’ta Sarıyer ilçemizde Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini esnasında menfur bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı esnasında maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Olayın bir an önce açıklığa kavuşturulması, aydınlatılması için emniyetimiz çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız gayret ediyor.

“MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ, BERABERLİĞİNİ BOZMAYA KASTEDENLER HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞARILI OLAMAYACAKLAR”

İstanbulumuzda pek çok ibadethane var. Her biri özgürce, huzur ve güven ortamında ibadetlerini yerine getiriyor. Bütün din insanları, cemaat bu huzur ve güven ortamından fevkalade memnun. Milletimizin birliğini, beraberliğini bozmaya kastedenler hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar. Biz her zaman İstanbulumuz başta olmak üzere, ülkemizin her yerinde, huzur ve güven ortamında, birbirimize güvenerek yaşamaya devam edeceğiz. Bu saldırıyı kimler yaptıysa onları da en kısa zamanda tespit edip adalete teslim etmek, bizim görevimiz ve bunu yapmakta da kararlıyız.

“KİLİSENİN KIYMETLİ CEMAAT MENSUPLARININ HER BİRBİRİNE DE TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN VE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Saldırıyı ilk duyduğumuz andan itibaren de valimiz, emniyetimiz, istihbarat teşkilatımız, devletimizin bütün kademeleri birlik, beraberlik, uyum içerisinde çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da Eskişehir’e giderken açıklamaları da yaptılar. Bu olayı duyar duymaz kendilerine bilgi arz ettik. Devamını da arz etmeye çalışıyoruz. Gelişmelerden sizlere en kısa zamanda bilgi vereceğiz. Santa Maria Kilisesi’nin başpederlerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Kilisenin kıymetli cemaat mensuplarının her birbirine de tekrar geçmiş olsun ve başsağlığı diliyorum.”

ÖZGÜR ÖZEL, SİLAHLI SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Özel, X hesabında şu mesajı paylaştı:

“Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde yaşanan ve 1 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırıyı kınıyor, saldırının sebeplerinin tüm yönleriyle bir an önce açığa çıkmasını temenni ediyorum.”

AKŞENER, KİLİSEDE YAPILAN SALDIRIYI KINADI:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde yapılan ayin sırasında yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Akşener, X hesabında şu mesajı paylaştı:

“Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası