Ege Postası
Geri

Sarnıç’taki göçmenler kahvaltıda buluştular

İzmir Bal-Göç Derneği Gaziemir Sarnıç Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen kahvaltılı buluşmalarından ikincisi 24 Şubat 2013 Pazar sabahı gerçekleştirildi. Sarnıç’ta yaşayan Bulgaristan göçmeni çok sayıda vatandaşın iştirak etmiş olduğu kahvaltıya eski Görece Belediye Başkanı Mustafa ÖZTÜRK, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman PEHLİVANOĞLU, Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin KOCAMAN, İzmir Bal-Göç Derneği Genel Başkanı Hamdi KANLIOĞLU, Batı Trakya Türkleri İzmir Şube Başkanı Av. Aydın ÖZCAN, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Ege Bölge Temsilcisi İsmail VATANSEVER, İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Gönül AYAZ ve Gaziemir Belediye Meclisi Üyesi Abdurrahim NURSOY da katıldılar.
Sarnıç’taki göçmenler kahvaltıda buluştular
Haberler / İzmir
25 Şubat 2013 Pazartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Kahvaltılı buluşma İzmir Bal-Göç Derneği Gaziemir Sarnıç Şube Başkanı Halim GARİP tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. Halim GARİP konuşmasında şube olarak son bir yılda yapmış oldukları çalışmaları anlatarak şube faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Şubenin başarılı çalışmaları, katılımcılardan büyük alkış aldı. Halim GARİP’in ardından söz alan dernek ve federasyon başkanları da yapılan başarılı çalışmalar nedeni ile Gaziemir Sarnıç Şubesine teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Protokol konuşmalarının ardından, söz hakkı almak isteyen katılımcılara mikrofon uzatılarak, dernek çalışmaları hakkında ve dernek yöneticilerine çeşitli konularda sorular yöneltildi. Yöneticiler tüm soruları teker teker cevaplandırdılar. Kahvaltının sonunda İzmir Bal-Göç Derneği Gaziemir Sarnıç Şube Başkanı Halim GARİP tekrar söz alarak “Bütün Bulgaristan göçmenlerinden benim bir ricam var. Hangi siyasi düşünceye daha yakınsanız lütfen kendi düşüncenize uygun bir siyasi partiye üye olunuz! Bu siyasi partilerde aktif şekilde siyasetle ilgilenin ve hem yerel seçimlerde, hem de genel seçimlerde ülke yönetimine talip olun!” dedi. Halim GARİP’in bu sözlerinin ardından kahvaltıya katılan bir vatandaş söz alarak “Herhangi bir siyasi partiye üye olmuş olan bir insan yine de BAL-GÖÇ’e üye olabilir mi'” şeklinde bir soru yöneltti. Halim GARİP bu soruya verdiği cevapta “Hangi siyasi partiye üye olmuş olursa olsun, T.C. Anayasasına bağlı olan, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş olan, Ay Yıldızlı Al Bayrağa sevdalı olan bütün Balkan göçmenleri İzmir Bal-Göç Derneğine üye olabilirler!” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası